Hlavní obsah

Most po sestupu do druhé ligy poprvé bodoval na hřišti Sparty B

Fotbalisté Mostu po jarním sestupu z nejvyšší soutěže získali v druhé lize první body díky sobotnímu vítězství 2:1 na hřišti sparťanské rezervy. Fotbalisté Sokolova nedokázali navázat na výkon z prvního kola nové sezóny druhé ligy, kdy porazili Most, a v sobotu doma jen remizovali 1:1 s Třincem. Pro hosty to byl první bodový zisk.

Článek

Domácí svěřenci trenéra Martina Haška byli od začátku utkání aktivnější, ale své šance nevyužili. Naopak chvíli před změnou stran utekl Martinčík, poslal míč po zemi za obranu, kam si naběhl Malíř, který bez problémů poslal Třinec do vedení.

Hosté se však z vedení neradovali dlouho. Sedm minut po poločase kopali domácí roh, Vaněček vrátil míč zpět do vápna a domácí kapitán Salák napálil balon pod břevno. Poté měl Sokolov ještě několik šancí, ale do vedení se mohl vrátit Třinec, jenže Martinčík trefil z přímého kopu jen břevno.

Béčko Sparty doma podlehlo Mostu

Fotbalisté Mostu po jarním sestupu z nejvyšší soutěže získali v druhé lize první body díky vítězství 2:1 na hřišti sparťanské rezervy. O výhře hostů nad letošním vítězem ČFL rozhodl v 78. minutě Mrkvička, který z půle hřiště přehodil brankáře Blažka. Ten se postaral svým faulem i o jednu z penalt, po nichž padly obě úvodní branky.

Na ještě na jaře reprezentačního brankáře Jaromíra Blažka se už po pěti minutách řítil Mrkvička a Blažek jej dokázal jen stáhnout k zemi. Krátký byl i na střelu Štumpfa, který míč poslal z nařízené penalty přesně k tyči. Domácí se během prvního poločasu vzpamatovali a začali se tlačit dopředu, jejich útočné akce se ale tříštily o dobře fungující obranu Mostu.

Obraz hry se nezměnil ani po poločase. Sparta se tlačila dopředu, ale více hrozily brejky Mostu. Po jednom z nich upaloval v 68. minutě sám na Blažka Bulhar Bogdanov, ale Blažek tentokrát jeho kličku vystihl.

Nevyužitá šance Severočechy mohla vzápětí mrzet. Slovinský útočník ve službách Sparty Nejc Pečnik totiž vybojoval penaltu, kterou vzápětí s přehledem proměnil Krob, jenže radost vydržela Sparťanům jen tři minuty. To se totiž mostecký Mrkvička opřel na hranici středového kruhu do odraženého míče a pak mohl jen sledovat, jak padá za záda překvapeného Blažka. Most už poté vedení nepustil a odvezl si ze Strahova první tři body.

Sokolov - Třinec 1:1 (0:1)
Branky: 52. Salák - 41. Malíř. Rozhodčí: Ardeleanu - Teuber, Kovařík. ŽK: Pilař - Lisický, Ďurica, Doubek. Diváci: 1735.
Sokolov: Bertelman - Kura, Knakal, Hájovský (58. Kaplan), Čupr - Podrazký, Pilař, Javorský, Vaněček - Salák, Procházka (46. Duchnič). Trenér: M. Hašek.
Třinec: Lipčák - Lisický, Hupka, Chlebek, Martinčík - Malíř (72. Kopický), Ďurica (87. Grim), Šalamoun, Eismann - Veselý, Doubek (90. Zítka). Trenér: Kouřil.
Sparta Praha B - Baník Most 1:2 (0:1)
Branky: 75. Krob z pen. - 5. Štumpf z pen., 78. Mrkvička. Rozhodčí: Bílek - Pospíšil, Koval. ŽK: Sedláček - Franěk, Štumpf, Webster. Diváci: 307.
Sparta B: Blažek - Kúdela, Mareš, Doležal, Krob - Glaser, Sedláček, Pečnik, Podaný (46. Bíro) - J. Kadlec (75. Třešňák), Jeslínek (58. Nádeníček). Trenér: Svoboda.
Most: Šavol - Loos, Tonev, Webster, Trubila - Schut, Štumpf, Hofmann (85. Jedinák), Oboya (69. Sigmund) - Mrkvička, Franěk (61. Bogdanov). Trenér: Žák.

Reklama