Hlavní obsah

Třinečtí porazili v druhé lize Fulnek 1:0

Druholigové regionální derby mezi fotbalisty Třince a Fulneku v sobotu skončilo překvapivou výhrou domácích 1:0. Třinec si tak v třetím kole připsal první vítězství v sezóně, naopak Fulnek na něj po dvou úvodních remízách dál čeká.

Článek

Na vodou nasáklém trávníku se hosté snažili soupeře přehrát kombinačním fotbalem, důraz v osobních soubojích ale na těžkém terénu ke kýženému úspěchu nevedl. Domácí si naopak první brankovou příležitost vypracovali už ve čtvrté minutě, ale Doubek z pěti metrů fulneckého brankáře nepřekonal. Podobně si pak v závěru prvního poločasu vedl také Šalamoun, který branku hostů v 38. minutě těsně přestřelil.

Hosté domácího gólmana vážněji ohrozili až v 49. minutě. Schulmeistrovu střelu ale Lipčák za svá záda nepustil, úspěšně si pak počínal i při dělovce Lukaštíka. O vítězství Třince rozhodla 53. minuta, kdy Ďurica rozehrál přímý kop a Veselý hlavou nedal Pospěchovi v brance Fulneku šanci.

Druhá liga, 3. kolo:
Třinec - Fulnek 1:0 (0:0)
Branka: 53. Veselý. Rozhodčí: Zelinka - Vysloužil, Marek. ŽK: Lipčák, Martinčík, Ďurica - Lukaštík. Diváci: 608.
Třinec: Lipčák - Lisický, Chlebek, Hupka, Martinčík - Malíř, Šalamoun, Ďurica (67. Grim), Eismann - Veselý (87. Maceček), Doubek (72. Zitka). Trenér: Kouřil.
Fulnek: Pospěch - Jindříšek (75. Koštuřík), Kovář, Švec, Sedlák - Lukaštík, Slončík, Pavlík, Vajda - Schulmeister (60. Vrťo), Traxl (75. Janoviak). Trenér: Daněk.

Reklama