Hlavní obsah

Sparťanská rezerva nepustila HFK Olomouc do čela tabulky

PRAHA

První výhru po návratu do druhé ligy v sobotu zaznamenali fotbalisté sparťanské rezervy, navíc notně překvapivou. V sobotním utkání 3. kola totiž zdolali HFK Olomouc na jeho půdě a vzali Hanákům jak letošní neporazitelnost, tak i možnost vrátit se do čela tabulky, kterou stále vedou Bohemians 1905. V souběžně hraném odpoledním zápase si připsala první výhru i Opava, která zdolala další tým s postupovými ambicemi Hradec Králové.

Článek

Favoritem utkání byl HFK Olomouc, který po dvou kolech vedla druhou ligu, ale v zápase chyběl domácím útočný tandem Korčián - Galajda. Absence dvou nejlepších útočníků se na hře Hanáků projevila, protože si s dobrou obranou Sparty vůbec nevěděli rady.

Hosté měli v prvním poločase dvě šance ke skórování, ale Jeslínek a Krob se neprosadili. Povedlo se to až v 54. minutě Krobovi, který si naběhl na přízemní centr zprava a s přehledem dostal Spartu do vedení. Domácí se k většímu tlaku dostali až v závěrečné čtvrthodině. Velkou šanci na vyrovnání měl záložník Kučerňák, ale v 78. minutě trefil jen břevno. V závěru se snažili Hanáci prosadit nakopávanými míči, ale sparťanská obrana těsný náskok bez problémů ubránila.

HFK Olomouc - Sparta B 0:1 (0:0)
Branka: 54. Krob. Rozhodčí: Adámek - Gallo, Čecháček. ŽK: Los, Kučerňák - Krob, Bíro, Kadlec, Jungr. Diváci: 530.
Olomouc: Doležal - Dadák, Zlatohlavý, Kalvoda, Josefík - Vurčík (82. Čučka), Kučerňák, Škuta (75. Lukášek), Krutý - Los, Mindenberg (75. Toporčák). Trenér: Mucha.
Sparta B: Grigar - Kúdela, Sedláček, Mareš, Had - Krob (87. Podaný), Pečnik, Kokoška, Jungr - Bíro (63. Kadlec), Jeslínek (79. Třešňák). Trenér: Svoboda.

Reklama

Související témata: