Hlavní obsah

Fotbalisté Hradce Králové deklasovali pěti góly Ústí

HRADEC KRÁLOVÉ

Fotbalisté Hradce Králové rozstříleli ve druhé lize Ústí nad Labem 5:2. Hlavní podíl na jasné výhře měli autoři dvou branek Dvořák a Kaufman, který přišel na hřiště do druhého poločasu a stihl skórovat dvakrát v rozmezí šesti minut.

Článek

Dvořák se trefil v závěru první půle hlavičkou po Rezkově rohovém kopu a gólovým obloučkem v 51. minutě otevřel druhý poločas. Zásluhy měl i na prvním hradeckém gólu, když jeho střelu vyrazil gólman Novák k dobíhajícímu Fischerovi, který už v páté minutě skóroval do prázdné branky.

Hosté udrželi v prvním poločase nerozhodný stav díky Valentovi, který nejprve patičkou po rohovém kopu vyrovnal na 1:1 a vzápětí po jeho centru otočil skóre na pár minut Martykán. Ve druhém poločase už měli převahu domácí, Kaufman se střelecky prosadil po dvou akcích Černého.

Bohemians 1905 slaví už čtvrtou výhru

Fotbalisté Bohemians prodloužili druholigovou sérii na čtyři vítězství a po sestupu z nejvyšší soutěže zatím neztratili ani bod. Před téměř šesti tisíci diváky začali proti Sokolovu náporem. V prvním poločase vyprodukovali velkou šanci Škody, drzý průnik Moravce, který pálil z úhlu nad a nebezpečnou střelu Adama z přímého kopu. Bohemians měli trvalou převahu, Sokolov však výborně bránil a nepouštěl domácí příliš na dostřel branky.

"Klokani" pokračovali v tlaku i ve druhém poločase a po hodině hry svou převahu zúročili ve vedoucí gól. Adam na velkém vápně přiťukl proti noze míč Rychlíkovi, který tvrdou střelou po zemi dal jedinou branku zápasu. Pražanům chyběli tři hráči základní sestavy Morávek, Slezák, Sňozík, přesto si svěřenci trenéra Hoftycha dokázali poradit s dobře organizovaným soupeřem.

Druhá fotbalová liga - 4. kolo:
Hradec Králové - Ústí nad Labem 5:2 (2:2)
Branky: 41. a 51. Dvořák, 57. a 63. Kaufman, 5. Fischer - 39. Valenta, 45. Martykán. Rozhodčí: Adámek - Pospíšil, Marek. ŽK: Franc (Ústí). Diváci: 1410.
Hradec Králové: Lindr - Němeček, Chleboun, Wozniak (46. Přibyl), Poděbradský - Svoboda, Fischer, Vít (46. Kaufman), Rezek (78. Kalousek) - Černý, Dvořák. Trenér: Machala.
Ústí nad Labem: Novák - Dvořák, Džuban, Valenta, Bartoš - Franc, Martykán (82. Rosocha), Volek, Škoda, Benčík (68. Veverka) - Rudnyckyj. Trenér: Habanec.
Bohemians 1905 - Sokolov 1:0 (0:0)
Branka: 65. Rychlík. Rozhodčí: Zelinka - Filípek, Zlámal. ŽK: Adam, Škoda - Javorský, Vaněček. Diváci: 5911
Bohemians 1905: Havránek - Marek, Nikl, Lukáš, Rychlík - Kotyza, Hašek (61. Karal), Adam (83. Pávek), Moravec (77. Bálek) - Bartek, Škoda. Trenér: Hoftych.
Sokolov: Bertelman - Kaplan, Hrabáč, Knakal, Šmerda - Podrazký (57. Salák), Javorský, Čada, Vaněček - Pilař (70. Procházka) - Duchnič (74. Pačinda). Trenér: Hašek.

Reklama