Hlavní obsah

Dukla po třech prohrách remizovala se Slováckem

PRAHA

Po třech porážkách za sebou uhráli fotbalisté Dukly Praha druhý bod v sezóně za domácí remízu 0:0 se Slováckem a minimálně do soboty opustili poslední místo v druholigové tabulce. Na patnáctou pozici před Vítkovice se posunuli díky skóre lepšímu o jeden gól.

Foto: ČTK/Volfík René

Miroslav Slepička se snaží přelstít domácí fotbalisty Dukly Praha - ilustrační foto

Článek

Dukla začala velkým náporem. Ve 4. minutě proletěl Kolomazníkův centr podél branky a Svatonskému chyběly jen centimetry. Vzápětí Hanus z 12 metrů přestřelil. Na druhé straně zahrozil Čtvrtníček, jehož střela po zemi jen těsně minula branku. Po Gondově centru se u vzdálenější tyče objevil Perůtka a Svoboda jeho hlavičku s námahou vyrazil. Dvě minuty před přestávkou se po chybné malé domů Svatonského objevil sám před Svobodou Čtvrtníček, ale nastřelil jen brankáře.

Druhý poločas ovládla Dukla, ale se jí dát nepovedlo. Po rohu v 58. minutě nepropasíroval ani nadvakrát z pěti metrů Novotný míč do sítě. Kulvajtova střela bez přípravy mířila těsně mimo. V 70. minutě po centru Kolomazníka hlavičkoval nechtěně na vlastní branku Hrotek, Filipko však byl na místě. V závěru po výborném průniku Svatonského se dostal k odraženému míči Zelenka a po jeho centru hlavičkoval Blaha z malého vápna jen těsně vedle.

Most porazil Fulnek

Souboj dvou celků ze středu tabulky vyhrál těsně exligový tým Mostu. Domácí do utkání vstoupili lépe a po čtvrthodině se dostali do vedení. Fraňkův točený rohový kop zapadl až za záda překvapeného brankáře Pospěcha. Pro útočníka Mostu to byl vůbec první druholigový gól v kariéře. Fotbalisté Fulneku po matném začátku poprvé zahrozili ve 24. minutě, Janoviakova hlavička ale branku těsně minula.

Mostečtí měli v prvním dějství navrch, Mrkvička dvakrát po centru ze strany pálil nad branku a Fulnek domácí hráče za neproměněné šance potrestal. Po faulu na Pavlíka s jistotou proměnil penaltu Kovář.

Po přestávce se hra přelévala z jedné strany na druhou, střelecké pokusy obou celků však létaly mimo tyče. V 73. minutě poslal mostecký trenér Žák na hřiště Jedináka a ten se za důvěru vzápětí odvděčil. Po kolmém pasu od Sigmunda napálil míč nechytatelně do horního rohu Pospěchovy branky. Snaha hostů o vyrovnání vyzněla naprázdno, v největší šanci Koštuřík orazítkoval pouze břevno.

Jihlava remizovala s Hradcem

Hradec Králové namlsán pětigólovým vítězstvím nad Ústím nad Labem byli na půdě neporažené Jihlavy aktivnější. První šanci ještě Kaufmanovi vychytal gólman Vojáček, ale když se v 17. minutě v rohu velkého vápna opřel do míče technicky Dvořák, letěl jihlavský brankář vzduchem ke vzdálenější tyči marně.

O chvíli později se pokoušel spoluhráče napodobit Rezek, Vojáček si ale tentokrát na jeho střelu počkal. Ve 24. minutě vyrovnal Kadlec, jenž z trestného kopu propálil z více než třiceti metrů zeď a míč proletěl až do sítě.

Po přestávce se oba týmy více soustředily na obranu. Pořádný zákrok si zapsal až v 78. minutě domácí brankář Vojáček, který se vrhnul pod nohy Kaufmana sprintujícího za míčem.

Dukla Praha - 1. FC Slovácko 0:0
Rozhodčí: Jílek - Santarius, Lakomý. ŽK: Zelenka, Gedeon - Čtvrtníček, Formánek, Reinberk. Diváci: 825.
Dukla Praha: Svoboda - Mikula, Novotný, Hubka (68. Vorel), Hozda - Svatonský, Hanus (54. Malý), Gedeon, Kulvajt - Kolomazník (75. Blaha), Zelenka. Trenér: Bittengel.
Slovácko: Filipko - Němčický, Šimáček, Hrotek, Formánek - Randa, Perůtka, Berger (75. Reinberk) - Gonda (90. Kubáň), Čtvrtníček, Chmelíček (81. Psohlavec). Trenér: Jurkemik.
FK Baník Most - Fotbal Fulnek 2:1 (1:1)
Branky: 15. Franěk, 74. Jedinák - 44. Kovář z pen. Rozhodčí: Ochotnický - Urban, Koval. ŽK: Štumpf, Bogdanov - Jindřišek, Vajda. Diváci: 1745.
Most: Paleček - Loos, Webster, Hainault, Trubila - Sigmund, Štumpf (63. Schut), Hofmann (73. Jedinák), Oboya - Mrkvička (63. Bogdanov), Franěk. Trenér: Žák.
Fulnek: Pospěch - Jindřišek (82. Vrťo), Švec (53. Krása), Kovář, Sedlák - Schulmeister (34. Vyskočil), Pavlík, Lukaštík, Vajda - Janoviak, Koštuřík. Trenér: Daněk.
Vysočina Jihlava - FC Hradec Králové 1:1 (1:1)
Branky: 24. Kadlec - 17. Dvořák. Rozhodčí: Býma - Kordula, Večeřa. ŽK: Rabušic - Černý, Svoboda, Vít, Dvořák. Diváci: 2350.
Jihlava: Vojáček - Gabriel, Tlustý, Kadlec, Vepřek - Veselý (61. Oliveira), Gába, Lovětínský (61. Schneider), Cihlář - Rabušic (77. Vácha), Faldyna. Trenér: Marko.
Hradec Králové: Lindr - Vít, Němeček, Chleboun, Poděbradský - Svoboda (59. Válek), Fischer, Černý (74. Krejcar), Rezek (85. Přibyl) - Dvořák, Kaufman. Trenér: Machala.

Reklama

Související témata: