Hlavní obsah

Sokolov deklasoval Vítkovice 4:0

SOKOLOV

Vítkovickým fotbalistům nepomohla ani změna trenéra a místo prvních bodů v sezóně druhé ligy v sobotu inkasovali v Sokolově debakl 0:4. Západočeši se naopak dočkali v pátém kole prvního domácího vítězství, kterým navázali na dosud jediný triumf z úvodního kola v Mostu.

Článek

Zápas potvrdil, že Vítkovice se nacházejí v útlumu. Po odvolaném trenérovi Aloisi Grussmannovi neprobudil mužstvo ani jeho dočasný zástupce Lubomír Vlk s dosavadním asistentem Karlem Orlem. Sokolov měl neustále převahu, první šanci ale měla čerstvá posila Vítkovic Pulkert, střela však skončila rohem.

Pak už domácí soupeře k ničemu nepustili. Už v osmé minutě si na roh Pilaře vyskočil Čada a zavěsil pod břevno. Další brankové šance ale Západočeši dlouho nedokázali využít, protože kazily finální přihrávky.

Baník ale nadále tlačil a ve druhém poločase převahu zúročil. V rozmezí 25 minut se domácí trefili hned třikrát. Po hodině hry Čupr našel přesným centrem nehlídaného Jirouše a ten bez problémů umístil míč za Uvarenkova záda. Další Čuprův centr z levé strany poslal opět hlavou do branky střídající Pačinda a pět minut před koncem uzavřel skóre znovu Jirouš, který zakončil házenkářské obléhání hostující branky. Tentokrát mu míč na hlavu posadil kapitán Salák.

Karviná prohrála v Třinci

Hosté hráli už od 13. minuty oslabení o vyloučeného kapitána Opice, který dostal červenou kartu za zbytečný faul v šestnáctce loktem do obličeje domácího obránce Martinčíka. Za deset minut Třinečtí přesilovku využili ve sporné situaci, když přihrávku Doubka patrně do ofsajdové pozice zakončil Veselý.

Karvinští i v početní nevýhodě měli míč častěji na svých kopačkách. Vypracovali si i několik brejkových situací, ale před třineckým pokutovým územím šance zbrkle zahazovali. Zejména příležitosti Rýdla a Jusky byly gólové. Domácím tak k zisku tří bodů stačilo proměnit hned jejich první šanci.

Klokani poprvé bez vítězství

Bohemians 1905 ztratili stoprocentní bilanci ve druhé lize na hřišti HFK Olomouc, kde v sobotu přišli o vítězství v nastaveném čase. Na 1:1 vyrovnal z penalty Josefík.

O první vzruch se postaral ve 22. minutě Krutý, který hledal před brankou Lukáška, jenž míč sice lízl, ale gólmana Havránka neohrozil. Hosté odpověděli obdobnou akcí, kdy na centr Adama jen těsně nedosáhl Bálek. V 28. minutě nabídl šanci ke skórování Pražanům domácí Lukášek, jenž si ve skrumáži kopl míč do vlastní ruky a sudí Kocián ukázal na značku pokutového kopu. Záložník Adam střelou doprostřed branky penaltu s jistotou proměnil.

Ve druhém poločase si Bohemians zkušeně hlídali vedení a domácí se téměř nedostali k ohrožení jejich branky. Když už to vypadalo, že si hosté odvezou tři body, fauloval v 90. minutě ve vápně Marek Korčiana a domácí kapitán Josefík rozhodl o dělbě bodů.

Sokolov - Vítkovice 4:0 (1:0)
Branky: 60. a 85. Jirouš, 8. Čada, 72. Pačinda. Rozhodčí: Moláček - Košec, Štěrba. ŽK: Čupr, Kaplan, Jirouš, Pilař - Derych, Motyčka, Silveira. Diváci: 1730.
Sokolov: Bertelman - Kaplan, Knakal, Hrabáč, Čupr - Podrazký (61. Pačinda), Čada, Pilař, Vaněček (79. Procházka) - Salák, Duchnič (31. Jirouš). Trenér: Hašek.
Vítkovice: Uvarenko - Doležal, Kuchař (74. Novák), Derych (63. Křiva), Proházska (78. Poznar) - Diviš, Motyčka, Švehla, Pulkert - Mikulenka, Silveira. Trenér: Orel.
Třinec - Karviná 1:0 (1:0)
Branka: 23. Veselý. Rozhodčí: Mikel - Handlíř, Kubáň. ŽK: Lipčák, Malíř - Rýdel. ČK: 13. Opic (Karviná). Diváci: 1897.
Třinec: Lipčák - Lisický, Chlebek, Zítka, Martinčík - Malíř, Ďurica (64. Ceplák), Šalamoun, Eismann - Doubek (79. Maceček), Veselý (90.+1 Szmek). Trenér: Kouřil.
Karviná: Kučera - Hoffmann, Jelič, Buryán, Brezničán (76. Sourada) - Macek (85. Jursa), Ficek, Rýdel, Juska - Richter (85. Juroszek), Opic. Trenér: Kalvoda.
HFK Olomouc - Bohemians 1905 1:1 (0:1)
Branky: 90. Josefík z pen. - 28. Adam z pen. Rozhodčí: Kocian - Marek, Adámková. ŽK: Kučerňák, Zlatohlavý, Josefík, Doležal (všichni Olomouc). Diváci: 1086.
Olomouc: Doležal - Dadák, Kalvoda (87. Čučka), Zlatohlavý, Josefík - Škuta, Lukášek, Kučerňák, Krutý (65. Glos) - Korčian, Kropáček (69. Mindenberg). Trenér: Mucha.
Bohemians: Havránek - Marek, Lukáš, Nikl, Rychlík - Kotyza, Adam (88. Karal), Morávek, Moravec (89. Róth) - Bártek (81. Škoda), Bálek. Trenér: Hoftych.

Reklama