Hlavní obsah

Fotbalista Metelka bude do konce podzimu hostovat v Opavě

Ostravský fotbalista František Metelka dohraje podzimní sezónu v druholigové Opavě, která dnes svého bývalého hráče získala na půlroční hostování. Osmadvacetiletý univerzál se do Slezského FC vrací z Baníku po necelých čtyřech sezónách.

Článek

Metelka se letos do sestavy účastníka Poháru UEFA dostával jen sporadicky, zatímco Opava si od něj slibuje velké posílení. "Už má něco za sebou. Ať v Ostravě anebo předtím v Opavě odehrál řadu důležitých zápasů v první lize a díky těmto zkušenostem by pro náš tým měl být výrazným přínosem," řekl ve středu ČTK generální manažer Slezského FC Pavel Hadamczik.

Opavský odchovanec, který nejčastěji nastupuje jako defenzivní štít nebo na pravém okraji zálohy, doplatil na letní posilování Baníku. Ve středové řadě na něj po příchodu Maria Ličky, Tomáše Galáska a uzdravení Martina Lukeše nezbylo trenérovi Karlu Večeřovi místo.

Metelka má na kontě 148 ligových startů, ovšem v průběhu podzimní části jen třikrát střídal a připsal si pouhých čtrnáct minut. Opavě, která sezonu nerozjela ideálně a po dvou domácích porážkách je až jedenáctá, poprvé pomůže už v sobotním utkání proti HFK Olomouc.

Reklama

Související témata: