Hlavní obsah

Kouč Ústí Habanec: Defenziva byla příšerná

PRAHA

Fotbalisté Dukly Praha poprvé v sezóně dokázali zvítězit a odpoutali se tak ze sestupových pozic. Na Julisce v sedmém kole 2. ligy porazili Ústí nad Labem 3:0. O výsledek se nejvíce zasloužil Luděk Zelenka, který dal dvě branky. „Potvrdili jsme trend z posledních utkání, kdy se ukázalo, že jdeme výkonnostně nahoru,“ řekl po utkání trenér domácích Günter Bittengel.

Foto: PRÁVO

Trenér Dukly Praha Günter Bittengel

Článek

Po rozpačitém začátku se v chladném pátečním večeru začal na Julisce hrát divácky atraktivní fotbal a starali se o to především domácí borci. „Důležité pro nás bylo, že jsme do utkání vstoupili klidně, nikam jsme se zbytečně nehnali,“ nechal se slyšet kouč Dukly Günter Bittengel, který se již ve 34. minutě mohl radovat z gólu Jana Svatonského a o pět minut později také z trefy Luďka Zelenky.

„První branka nás uklidnila a ještě před poločasem se nám podařilo přidat druhou. Ve druhé půli jsme měli vývoj utkání jasně ve svých rukách,“ pochvaloval si Bittengel. To jeho protějšek na lavičce Ústí Svatopluk Habanec nemohl být vůbec spokojen. „Zápas se mně hodnotí hodně těžce. Jsem smutný z toho, že jsme prohráli 0:3. V obraně jsme udělali obrovské hrubky, po kterých padly úvodní dvě branky,“ posteskl si Habanec a postěžoval si na obrannou činnost. „Nejsem zastáncem bourání obrany, ale dnes byla defenziva příšerná,“ nešetřil kritikou kouč.

Sportovně však uznal kvality soupeře, především vyzdvihl duo Zelenka - Kolomazník. „Dostali hodně prostoru a potvrdili své kvality,“ řekl na adresu domácích hráčů. Zelenku pochválil i jeho trenér. „Ukázal, že i v pětatřiceti letech je platným hráčem. Má dobrý instinkt a dokáže si dobře vybrat místo. Navíc výborně pracuje i v tréninku, kde dohnal manko z léta. Věřím, že bude ještě silnější,“ myslí si Bittengel.

Reklama