Hlavní obsah

Fotbalisté Třince porazili Slovácko a vyhoupli se na třetí místo

PRAHA

Fotbalisté Třince se v tabulce druhé ligy posunuli na třetí místo. V utkání sedmého kola zvítězili doma 3:0 nad Slováckem a ztrácejí jen bod na vedoucí duo soutěže, které tvoří Jihlava a Čáslav.

Článek

Hlavně v prvním poločase byli domácí lepším mužstvem a už po necelých šesti minutách vedli díky brance Veselého. V 15. minutě pak potrestal chybující obranu Slovácka druhým gólem Doubek, a když v závěru poločasu zaváhali hostující zadáci znovu, přidal třetí zásah Eismann.

Do druhé půle vstoupili hosté s odhodláním výsledek alespoň zkorigovat, ale pozorná třinecká obrana v čele s brankářem Lipčákem si věděla rady. Obě šance, do kterých se dostali Psohlavec s Gondou, domácí hráči odvrátili a utkání v poklidu dovedli do vítězného konce.

Třinec - Slovácko 3:0 (3:0)
Branky: 6. Veselý, 15. Doubek, 42. Eismann. Rozhodčí: Kocián - Wilczek, Slavík. ŽK: Šalamoun - Čtvrtníček, Formánek, Hrotek, Kerbr. Diváci: 1416.
Třinec: Lipčák - Lisický, Chlebek, Hupka, Martinčík - Malíř (69. Joukl), Ďurica, Šalamoun, Eismann - Veselý (13. Maceček), Doubek (80. Zítka). Trenér: Kouřil.
Slovácko: Filipko - Němčický (25. Berger), Šimáček, Hrotek, Formánek - Kubáň, Stýskala, Randa, Gonda - Čtvrtníček (51. Kerbr), Psohlavec. Trenér: Jurkemik.

Fotbalisté Sokolova porazili v sobotním utkání druhé ligy Spartu B 1:0 a po vysokých výhrách nad Vítkovicemi a Karvinou si připsali třetí vítězství za sebou. Jediný gól zápasu vstřelil v 72. minutě Jirouš.

V prvním poločase se ani jeden tým branky nedočkal. Sparťané přitom do utkání vlétli jako uragán a prvních dvacet minut skoro nepustili domácí celek z jeho poloviny. Nejdříve tváří v tvář Ilizimu neuspěl mladíček Kadlec, v 17. minutě se pak mohl radovat Holenda, jenž se ve vápně zbavil svého strážce, ale trefil pouze břevno.

Poté začali otěže přebírat domácí, kteří se také po půlhodině hry propracovali do tří šancí. Nejblíže k brance byl agilní Vaněček, který v 28. minutě trefil zblízka pravou tyč Grigarovy branky. Po chvilce se k dvěma hlavičkám dostal kanonýr Jirouš, ale ani jednou nezamířil mezi tyče.

I druhý poločas se nesl ve vysokém tempu, které určoval především domácí tým. Po pár minutách Salák přestřelil prázdnou branku, ale v další velké šanci už byl Baník v 72. minutě úspěšný. Pilař poslal míč do uličky Vaněčkovi, který centrem přeloboval brankáře Grigara, a míč do sítě nasměroval sokolovský hrdina Jirouš, jenž se trefil už v třetím zápase po sobě.

Pražané se snažili o vyrovnání, jejich největší šanci měl Krob, který v 78. minutě z přímého kopu trefil břevno domácí branky. Zbylé minuty již žádný vzruch nepřinesly, a tak tři body zůstaly v Sokolově.

Sokolov - Sparta B 1:0 (0:0)
Branka: 72. Jirouš. Rozhodčí: Adam - Ubias, Kovařík. ŽK: Čada - Sedláček, Nádeníček, Glaser, Třešňák. Diváci: 2070.
Sokolov: Ilizi - Kaplan, Knakal, Hájovský, Čupr - Podrazký, Pilař, Čada, Vaněček - Salák (87. Javorský, 90. Šmerda), Jirouš (82. Procházka). Trenér: M. Hašek.
Sparta B: Grigar - Valíček (85. Třešňák), Sedláček, Mareš, Krob - Glaser, Kokoška, Pečnik, Podaný - Holenda (88. Švec), V. Kadlec (68. Nádeníček). Trenér: Svoboda.

 Od 17:00 se hraje poslední sobotní zápas HFK Olomouc - Opava.

Reklama

Související témata: