Hlavní obsah

Dukla ukončila neporazitelnost Jihlavy ve druhé lize

JIHLAVA

Fotbalisté pražské Dukly po špatném vstupu do druhé ligy vyhráli druhý zápas za sebou a připravili o dosavadní neporazitelnost Jihlavu. Druhý tým tabulky porazili dokonce na jejím hřišti 1:0, o výsledku rozhodl už v 11. minutě po chybě domácího brankáře Vojáčka Kolomazník, jehož střela ze 25 metrů zapadla přesně do středu branky.

Foto: FK Dukla Praha

Fotbalisté Dukly Praha

Článek

Domácí se z šoku chvíli vzpamatovávali, ale závěr poločasu už patřil jim. Faldyna však dvakrát hlavou mířil mimo tyče, a když už před ním po Rabušicově sklepnutí Gabrielova centru byla jen prázdná brána, chyběl mu k zakončení krok. O chvíli později nejlepší kanonýr ligy mířil na brankáře Svobodu znovu sám, gólman Dukly míč vyrazil k Rabušicovi a jeho hlavičku z brankové čáry vykopl Macháček.

Aktivně začali domácí i druhý poločas, v 55. minutě dokonce tahal Svoboda po rohu Dupala míč z brankové čáry, gólu se ale nedočkali ani po příchodu třetího útočníka Kaplana. V 81. minutě navíc musel domácí Gába po druhé žluté kartě ze hřiště. V přesilovce už hosté náskok uhájili, když přežili i střelu Urbana, která dvě minuty před koncem jen o centimetry minula břevno.

Druhá fotbalová liga - 8. kolo:
Jihlava - Dukla Praha 0:1 (0:1)
Branka: 11. Kolomazník. Rozhodčí: Ochotnický - Pospíšil, Urban. ŽK: Lovětínský, Dupal, Gába, Gabriel - Svoboda, Novotný, Blaha. ČK: 81. Gába. Diváci: 1550.
Jihlava: Vojáček - Gabriel, Vepřek, Kadlec, Tlustý - Dupal (76. De Oliveira), Gába, Lovětínský, Cihlář (46. Kaplan) - Rabušic, Faldyna (64. Urban). Trenér: Marko.
Dukla: Svoboda - Vorel (46. Mikula), Macháček, Novotný, Šmíd - Gedeon - Svatonský, Zelenka (81. Kulvajt), Kolomazník (67. Hubka), Malý - Blaha. Trenér: Bittengel.

Reklama

Související témata: