Hlavní obsah

Vedoucí Čáslav překvapivě prohrála v Karviné

FULNEK

Fotbalisté Fulneku remizovali v sobotním utkání 8. kola druhé ligy bez branek se Sokolovem a prodloužili své čekání na výhru na čtyři zápasy.

Článek

Domácí byli po většinu duelu za hustého deště aktivnějším týmem, ale vstřelit gól pro ně bylo takřka neřešitelným problémem. Do dobrých možností se dostali Traxl a dvakrát Koštuřík, gólmana Iliziho však ani jeden z nich nepřekonal. Hosté se postupem času soustředili na pozornou obranu a udržet výsledek se jim nakonec bez větších problémů podařilo.

Karviná si doma vyšlápla na vedoucí Čáslav

Do sestavy domácích se po třízápasové pauze kvůli červené kartě vrátil kanonýr Opic, který vedoucímu týmu tabulky vstřelil dvě branky. Za stálého deště se na těžkém terénu lépe pohybovali domácí. Zejména ve druhém poločase byli agresivnější v osobních soubojích a ve středu zálohy získali převahu. Hosté měli smůlu ve 44. minutě, kdy odstoupil brankáře Švenger po nezaviněné srážce s domácím Burianem. Do branky se tak vzhledem k tomu, že jednička Malík je těžce zraněn po autohavárii, postavil náhradník Míšek, jenž chytá I.A třídu. Ve druhé části hry domácí ovládli hru a také zaznamenali tři krásné branky. Hosté v nastaveném čase zaznamenali čestný úspěch.

Opava zdolala ex-ligový Most

Mostečané ve slezské metropoli začali zostra. Už v 10. minutě vystřelil nebezpečně Franěk a opavský gólman Novák se musel hodně natahovat, aby jeho střelu vyrazil na roh. Přítrž mostecké snaze ale učinil ve 23. minutě faul Webstra, který fauloval unikajícího Halašku a po červené kartě musel ze hřiště.

Přesilovku domácí využili už po čtyřech minutách. Po rohovém kopu se míč odrazil k Mezlíkovi, který vzápětí střelou k tyči poslal Opavu do vedení. Most ale i v oslabení dokázal srovnat. Ve 44. minutě Mrkvičkovou střelu z přímého kopu Novák vyrazil jen před sebe a Hainault pohodlně vyrovnal.

Po poločase už ale Opava dominovala. V 56. minutě ještě Paleček včasným vyběhnutím zneškodnil šanci unikajícího Šultese, v 68. minutě pak vytáhl na roh trestný kop stejného hráče.

Do třetice už se opavský záložník přece dočkal. V 76. minutě potrestal Schutovou hrubou chybu a sám před brankářem už nezaváhal. Severočechům viditelně ubývaly síly a Opavané, hrající stále v početní převaze, toho dokázali využit. Za další dvě minuty unikl Partyš a i když jeho centr Šultes minul, dobíhal za ním ještě Kiša bez potíží doklepl do prázdné branky.

I díky němu Opava přerušila sérii dvou domácích porážek a odskočila od sestupových příček, stejně tak se vzdálil opačnému pólu tabulky i Most.

Slovácko remizovalo s Vítkovicemi

Fotbalisté Slovácka po vysoké prohře v Třinci ztratili nečekaně body v domácím prostředí o remíze 1:1 s posledním týmem tabulky Vítkovicemi. Slovácko získalo ve 33. minutě jednobrankový náskok, když Gonda slalomem ze středu hřiště obešel několik zadáků soupeře a střelou k tyči vstřelil vedoucí branku.

O body ale připravil domácí tým střídající Plešek, který minutu před koncem vyrovnal, poté co jeho střelu ještě tečoval jeden z domácích obránců. Slovácko hrálo hodně křečovitě a také chybovalo v obraně. Už v 7. minutě mohl o hrubce obránce Němčického skórovat Pulkert, jenž ale těsně minul branku. I když se domácí tým postupně zlepšil a získal převahu, nedokázal se prosadit v koncovce. Vítkovice měly velkou oporu v brankáři Uvarenkovi, který chytil několik vyložených šancí soupeře.

Fulnek - Sokolov 0:0
Rozhodčí: Drábek - Čecháček, Santarius. ŽK: Vyskočil, Jindřišek, Staš, Sedlák - Jirouš, Hájovský, Čupr, Habai. Diváci: 237.
Fulnek: Pospěch - Jindřišek, Švec (79. Král), Sedlák, Staš - Vyskočil, Pavlík, Vajda - Slončík - Koštuřík (82. Lukaštík), Traxl (75. Janoviak). Trenér: Daněk.
Sokolov: Ilizi - Šmerda, Knakal, Hájovský, Čupr - Podrazký, Čada, Pilař, Vaněček (75. Habai) - Salák (90. Pačinda), Jirouš (53. Procházka). Trenér: Hašek.
Karviná - Čáslav 3:1 (0:0)
Branky: 69. a 77. Opic, 53. Ficek - 90.+2 Dolejš. Rozhodčí: Matějek - Peřina, Lakomý. ŽK: Opic - Kotrba, Fikejz, Breznický, Prášil. Diváci: 1200.
Karviná: Kučera - Hoffmann, Jelič, Buryán, Juska - Macek, Ficek, Rýdl, Jursa (78. Milosavljev) - Richter (61. Sourada), Opic (84. Juroszek). Trenér: Kalvoda.
Čáslav: Švenger (45. Míšek) - Kotrba, Mráz, Breznický, Dian (57. Nulíček) - Prášil, Brunclík, Špidlen - Dolejš, Fikejz (80. Haniak), Strnad. Trenér: Koubek.
Opava - Most 3:1 (1:1)
Branky: 27. Mezlík, 76. Šultes, 78. Kiša - 44. Hainault. Rozhodčí: Paták - Slavík, Dobrovolný. ŽK: 43. Cigánek - 38. Oboya, 60. Sigmund. ČK: 27. Webster. Diváci: 1475.
Opava: Novák - Kolínek, Cigánek, Mezlík, Víšek - Partyš (86. Wieth), Metelka, Barteska (80. Jelínek), Kiša - Halaška (66. Půda), Šultes. Trenér: Neček.
Most: Paleček - Loos (79. Grečiško), Webster, Hainault, Trubila (31. Oboya) - Sigmund, Štumpf, Jedinak, Schut - Franěk, Mrkvička. Trenér: Žák.
1. FC Slovácko - Vítkovice 1:1 (1:0).
Branky: 33. Gonda - 89. Plešek. Rozhodčí: Bílek - Moudrý, Drastík. ŽK: Gonda, Hrotek, Randa - Diviš, Silveira. Diváci: 3127.
Slovácko: Kovář - Němčický, Hrotek, Šimáček, Formánek - Kubáň, Perůtka, Randa, Gonda - Psohlavec (88. Kerbr), Sládek (77. Čtvrtníček). Trenér: Jurkemik.
Vítkovice: Uvarenko - Derych, Doležal, Švestka, Silveira (85. Fromelius) - Hanák, Motyčka, Křiva (63. Mikulenka), Pulkert - Diviš (67. Plešek), Poznar. Trenér: Palička.

Reklama

Související témata: