Hlavní obsah

Jihlavští zastupitelé schválili nového partnera pro FC Vysočina

Do jihlavského fotbalového klubu FC Vysočina vstupuje nový strategický partner - nizozemská společnost Limar Capital B.V. Vstup nového akcionáře a navýšení základního jmění společnosti v úterý schválilo jihlavské zastupitelstvo. Hlasovalo pro to 29 z 33 přítomných zastupitelů.

Foto: PRÁVO/Václav Jirsa

Sparťan Lustrinelli proniká kolem jihlavského Šourka. (ilustrační foto)

Článek

Nový akcionář je konsorciem fyzických osob napojených na jednoho ze současných vlastníků, jímž je firma PSJ. Dvoumiliónový základní kapitál obchodní společnosti FC Vysočina se díky společnostem PSJ a Limar zvýší na sedm milionů korun. Dosavadní padesátiprocentní podíl města výrazně poklesne stejně jako podíl jihlavského pivovaru. Limar získá v klubu 42,85 procenta, PSJ bude vlastnit jako dosud 40 procent a město Jihlava jen 14,3 procenta.

Pivovar Jihlava se jako jeden z dosavadních akcionářů navyšování nezúčastní, takže se jeho podíl sníží na 2,85 procenta a jeho setrvání v klubu bude předmětem dalších jednání. Pokud se pivovar k působení v klubu rozhodne, bude akcionářská smlouva upravena podle výše jeho účasti, a to na úkor společnosti PSJ, nebo nového partnera.

Společnost Limar Capital se zavázala setrvat v klubu minimálně tři roky, v nichž by měl FC Vysočina splnit hlavní cíl - postoupit do první ligy. Podpora klubu se v tom případě automaticky prodlouží o další tři roky. Limar s PSJ by tak v příštích šesti letech investovaly do klubu minimálně 100 miliónů korun. Limar mimo jiné plánuje vybudovat reklamní a sponzorské portfolio, které zajistí roční rozpočet klubu mezi 50 až 60 milióny korun.

Pokud FC Vysočina postoupí do nejvyšší soutěže, zavázalo se město investovat do pořízení vyhřívaného trávníku. Náklady dosáhnou přibližně 25 miliónů korun.

Reklama

Související témata: