Hlavní obsah

Fotbalisté Dukly Praha potřetí za sebou vyhráli, porazili Opavu 2:0

Jan CíchaSport.cz

Fotbalisté Dukly Praha prodloužili sérii vítězných zápasů v řadě již na tři, když v sobotním dopoledni za babího léta na Julisce porazili Opavu 2:0. Pražský celek se po nevydařeném vstupu do sezóny herně i výsledkově zvedl a s 12 body poskočil již na sedmou příčku tabulky.

Foto: FK Dukla Praha

Útočník Dukly Praha Luděk Zelenka

Článek

Trenér Dukly Günter Bittengel si už před zápasem pochvaloval vzestup svého mužstva, který dle jeho názoru zapříčinila především lepší fyzická kondice hráčů. „Letní příprava byla pro některé hráče příliš krátká. Teď už ale kondici dohnali, mladí a starší si na sebe zvykli, což všechno se na výsledcích a výkonech pozitivně projevuje,“ nechal se slyšet kouč a po zápase dodal: „Myslím si, že mají ještě malé rezervy, ale za poslední dva měsíce udělali hráči obrovský kus práce, makají na tréninku a pak to cítí sami na hřišti.“

Jeho slova se v samotném utkání pouze potvrdila. Domácí byli od prvních minut lepším týmem a svou převahu gólově zúročili již v 19. minutě, kdy po tradiční spolupráci Kolomazníka se Zelenkou vstřelil zkušený útočník již svou pátou druholigovou branku. Ještě do poločasu se Dukle podařilo přidat druhý přesný zásah. S obránci Opavy si po další krásné přihrávce Kolomazníka pohrál Patrik Gedeon a přes gólmana Nováka dokázal míč protlačit mezi tři tyče.

Dukla si zápas ve druhém poločase pohlídala

Kouč Opavy Jiří Neček neměl po závěrečném hvizdu příliš důvodů ke spokojenosti. „Prošvihli jsme první poločas, navíc jsme po našich hrubých chybách dostali dvě branky," posteskl si Neček.

Ve druhém poločase sledovalo necelých pět stovek diváků méně atraktivnější fotbal než v úvodním dějství, přesto bylo k vidění několik zajímavých akcí. Po hodině hry se do jedné z nich přimotal opět Kolomazník, který našel Kulvajta, jeho střelu však stihla hostující obrana srazit na roh. Deset minut před koncem trefil po centru Bartesky Cigánek pouze břevno a ze tří bodů se po zásluze radují fotbalisté Dukly, kteří navázali na výhry proti Ústí nad Labem a Jihlavě.

"Po přestávce soupeř trochu zalezl a bránil výsledek,“ všiml si si kouč Opavy. Jeho slova potvrdil i Bittengel. „Druhý poločas postrádal kvalitu z prvního dějství a kontaktní gól visel na vlásku, čímž bychom si zápas hodně zkomplikovali,“ poznamenal domácí trenér.

Dukla Praha - Opava 2:0 (2:0)
Branky: 19. Zelenka, 40. Gedeon. Rozhodčí: Ardeleánu - Košec, L. Novák. ŽK: Blaha - Novák, Barteska, Kiša. Diváci: 458.
Dukla: Svoboda - Mikula, Macháček, Novotný, Šmíd - Malý, Kulvajt (64. Hanus), Gedeon, Svatonský - Zelenka (73. Blaha), Kolomazník (86. Vorel). Trenér: Bittengel.
Opava: O. Novák - Kolínek, Cigánek, Mejzlík, Jelínek - Partyš (71. Víšek), Metelka, Barteska, Kiša - Šultes (79. Wirth), Půda (46. Halaška). Trenér: Neček.

Reklama

Související témata: