Hlavní obsah

Kouč Dukly Bittengel: Zúročujeme práci starších hráčů

PRAHA

Fotbalisté Dukly Praha doma porazili Opavu a připsali si již třetí výhru v řadě. Velkou měrou se na výsledku podílel Kolomazník, který přihrál na obě branky zápasu. „Michal je velmi kvalitní hráč do ofenzívy. Je to zkušený fotbalista. Chvíli mu trvalo, než se dostal do herní pohody a nyní se na něho ostatní nabalují,“ radoval se po utkání kouč domácích Günter Bittengel.

Foto: PRÁVO

Trenér Dukly Praha Günter Bittengel

Článek

Dukla o výsledku rozhodla již v prvním poločase, kdy se po přihrávkách Kolomazníka trefili Zelenka a Gedeon. „Zúročujeme práci starších hráčů, kteří se integrovali do mužstva. Mají zkušenosti a klid v koncovce. Mužstvo tím získalo jistotu. Hráči ještě mají malé rezervy ve fyzičce, ale za poslední dva měsíce odvedli velký kus práce a na hřišti to pak sami cítí,“ řekl pro Sport.cz domácí trenér Günter Bittengel.

Zároveň vyzdvihl výkon Kolomazníka. „Michal je velmi kvalitní hráč do ofenzívy. Je to zkušený fotbalista. Chvíli mu trvalo, než se dostal do herní pohody a nyní se na něho ostatní nabalují,“ nechal se slyšet po utkání kouč.

Po přestávce Dukla ubrala a bránila výsledek

Jeho tým po přestávce ubral na aktivitě a hosté ožili. „Ve druhém poločase nebyla kvalita naší hry taková, jako v prvním dějství. Kontaktní gól visel na vlásku,“ našel negativa na výkonu svých svěřenců kouč a doplnil, že opavští byli nejtěžším soupeřem Dukly v probíhajícím ročníku. „Z mého pohledu ukázal soupeř ve druhé půli své možnosti,“ složil poklonu hostujícímu celku.

Trenér Opavy Jiří Neček nebyl po zápase vůbec spokojený. „Prošvihli jsme první poločas. Po našich hrubých chybách jsme dostali dvě branky,“ smutnil Neček a doplnil, že se domácí ve druhé půli zaměřili na defenzívu. „Byla škoda, že se nám nepodařilo vstřelit branku, šance jsme na to měli. Bez gólu nemůžeme myslet na dobrý výsledek,“ uzavřel kouč Opavy.

Reklama

Související témata: