Hlavní obsah

Od fotbalistů Fulneku byl odvolán trenér Daněk

PRAHA

Fotbalisty druholigového Fulneku už nepovede trenér Václav Daněk. Vedení moravského klubu jej v sobotu odvolalo po sérii neúspěchů. Jeho tým pětkrát za sebou v ligové soutěži nevyhrál, naposledy podlehl v pátek posledním Vítkovicím 1:3. Do konce podzimní části sezóny povedou mužstvo dosavadní asistenti Daniel Kutty a Tomáš Chlebek.

Článek

Že by mohly být jeho dny na lavičce Fulneku sečteny, tušil Daněk už v pátek. "Takový je fotbal a každý trenér už to zažil. Věděl jsem, že druhý rok v soutěži bude těžší, protože soupeři už nás znají. Přesto jsem nečekal, že budeme hrát o záchranu. Hráči si nevěří a v tom je ten problém," hodnotil další neúspěšný výsledek někdejší vyhlášený kanonýr.

Právě koncovka trápí nejvíce štiku minulé sezóny v posledních týdnech. Po devíti kolech mají fotbalisté na kontě osm branek. "To se prostě naučit nedá. Trénink může pomoct, ale z té situace se musí hráči dostat sami," dodal Daněk.

Sedmačtyřicetiletý kouč vedl Fulnek od léta loňského roku a dovedl ho překvapivě k šestému místu v druholigové sezoně 2007/08.

Reklama

Související témata: