Hlavní obsah

Bohemians doufají, že komise rozhodčích omezí Býmovi delegace

PRAHA

Vedení druholigových fotbalistů Bohemians 1905 sice nepodá protest proti výkonu rozhodčího Pavla Býmy v sobotním duelu na hřišti Čáslavi, kde v osmé minutě nastaveného času přišli o vítězství, ale doufá, že mu bude pozastavena činnost. Býma dostal od delegáta nízkou známku pět, což automaticky znamená, že se bude muset zpovídat před komisí rozhodčích.

Článek

"Klokani" se cítili být utkání poškozeni a zvažovali protest. Ale protože Býma se před komisi dostane kvůli špatnému hodnocení, nakonec od toho upustili. "Pro nás je hlavní, že se komise rozhodčích tím případem bude zabývat," uvedl ředitel klubu Lukáš Přibyl.

Bohemians vyčítali Býmovi několik verdiktů. Neodpískaný faul na Kunáška, po němž podle Pražanů měl vidět domácí Brunclík druhou žlutou kartu. Hlavně je však rozlítil samotný závěr, v němž sice nejprve v páté minutě nastaveného času šli do vedení, ale o tři minuty inkasovali vyrovnávací branku v době, kdy už podle nich měl být zápas ukončen. "Klokani" před vyrovnáním marně reklamovali údajný další faul na svého hráče. "Rozhodčí ten zápas celkově absolutně nezvládl, proto jsme na to chtěli upozornit," dodal Přibyl.

Zápas rozpoutal i vášně v hledišti. Především několik stovek příznivců Bohemians nezkrotilo své emoce, polévali asistenta rozhodčího pivem, vběhli na hřiště a uklidňovat je musel až trenér zelenobílých Pavel Hoftych. Problémy tak může mít i čáslavský klub, který může dostat od disciplinární komise trest za nedostatečnou pořadatelskou službu.

Reklama

Související témata: