Hlavní obsah

Jihlava je po těsné výhře nad Mostem v čele druhé ligy

PRAHA

Tabulku druhé ligy vedou jihlavští fotbalisté, kteří v pátek v utkání desátého kola porazili doma Most 1:0. Vysočině zajistil vítězství v poslední minutě Faldyna, to už hráli hosté v oslabení o vyloučeného Štumpfa. Pražská Dukla zdolala stejným poměrem HFK Olomouc a posunula se na šesté místo.

Článek

Už ve druhé minutě se objevil za olomouckou obranou Kolomazník, ale jeho střelu z úhlu vyrazil brankář Doležal na roh. Po jeho rozehrání odvrátil míč z brankové čáry obránce Lošťák. Dukla dlouho marně hledala klíč k pevné obraně hostů. Neujala se ani Kolomazníkova střela bez přípravy v 21. minutě, ani pohotový pokus Novotného po rohu.

Druhý poločas přinesl stejný obrázek: hosté urputně bránili a Dukla nenacházela skulinku. Nepodařilo se skórovat ani Mikulovi hlavou, ani Malému, který vystřelil z 30 metrů; Doležal byl opět na místě. Rozhodla až pěkná kombinace v 65. minutě. Blaha vysunul Kolomazníka, ten vystřelil a vyražený míč vrátil ze tří kroků do sítě Svatonský.

V 74. minutě uvolnil Malý ideálně do uličky Zelenku, který ale šanci neproměnil. Stejně si kanonýr Dukly počínal i sedm minut před koncem, kdy trefil z úhlu boční síť.

Dukla Praha - HFK Olomouc 1:0 (0:0)
Branka: 65. Svatonský. Rozhodčí: Jech - Teuber, Štěrba. ŽK: Glos, Krutý, Los (všichni HFK Olomouc). Diváci: 433.
Dukla: Svoboda - Mikula, Vorel, Novotný, Šmíd - Malý (88. Hozda), Kolomazník, Gedeon, Balát (57. Svatonský) - Zelenka, Blaha (65. Kulvajt). Trenér: Bittengel.
HFK: Doležal - Lošťák, Čučka, Krejčí, Glos (53. Korčián) - Dadák, Kučerňák, Mindenberg, Krutý - Galajda, Kropáček (70. Los). Trenér: Mucha.

Jihlava musela kvůli Vojáčkovu karetnímu trestu poslat do branky nováčka Štěpanovského, ten ale moc práce neměl. Úvodních patnáct minut patřilo jasně Vysočině, jenomže když Kadlec poslal z přímého kopu už pátou střelu nad branku, bylo jasné, že domácí střelecké trápení týmu neskončilo.

To Most měl skromnější cíle a v první půli to také ukázal. Jedinou jeho šancí byl Onyangův centr, na který před brankou nedosáhl Mrkvička. Blízko gólu byl až v 56. minutě domácí Rabušic. Sám před brankou hlavičkoval k tyči, Paleček ale mohutným skokem vyrazil míč na roh.

Naděje svitla domácím v 73. minutě, kdy musel po druhé žluté kartě ze hřiště Štumpf. O deset minut později mohlo být rozhodnuto, ale skvělý Paleček skokem pod Rabušicovy nohy zabránil jistému gólu.

Jihlava se ale výhry nakonec přece jen dočkala. V 89. minutě nacentroval před branku střídající Schneider a Faldyna přidal do své letošní střelecké statistiky sedmý zápis.

Vysočina Jihlava - Baník Most 1:0 (0:0)
Branka: 89. Faldyna. Rozhodčí: Hrubeš - Lakomý, Tacina. ŽK: Vepřek, Kadlec - Hainault, Grečiško, Štumpf, Webster. ČK: 73. Štumpf. Diváci: 1550.
Jihlava: Štěpanovský - Gabriel, Tlustý, Kadlec, Vepřek - Gába, Urban (46. Veselý), Lovětínský (83. Schneider), Cihlář (77. Kaplan) - Rabušic, Faldyna. Trenér: Marko.
Most: Paleček - Grečiško (70. Loos), Webster, Hainault, Schut - Sigmund, Štumpf, Hofmann, Onyango (77. Jedinák) - Mrkvička (90. Tonev), Franěk. Trenér: Žák.

Reklama

Související témata: