Hlavní obsah

Karviná porazila v druhé lize fotbalisty Vítkovic 2:0

KARVINÁ

Fotbalisté Karviné porazili v druhé lize Vítkovice 2:0, o čemž rozhodli svými brankami Opic a v nastaveném čase Rýdel z penalty. Ostravský celek tak zůstal na posledním místě tabulky.

Článek

Slezské derby se v sobotu odehrálo na těžkém terénu, na kterém domácí podali bojovnější výkon a vypracovali si více brankových příležitostí. Do šancí se postupně dostali Opic, Macek a Hoffmann, ale vítkovický brankář Uvarenko pokaždé zachránil.

V první půli Uvarenko nestačil jen na Rýdlův přímý kop z 30 metrů, po němž míč odražený od břevna doklepl bez problémů do prázdné branky Opic. V nastaveném čase pak v pokutovém území fauloval vítkovický Švestka Juroszka a nařízenou penaltu bezpečně proměnil nejlepší hráč utkání Rýdel.

Čáslav zachránila v Opavě bod až v nastavení

Domácí bez zraněných hráčů základní sestavy Kolínka a Metelky si pod vedením nového trenéra Látala vytvořili od začátku územní převahu, ale bez šancí. Dosavadní lídr tabulky z Čáslavi začal pouze s jedním hrotovým útočníkem a dobře obsazoval střed pole, takže se první půlhodinu hrálo většinou mezi šestnáctkami.

Ve 30. minutě zahrával Víšek z pravé strany trestný kop, nejvýše vyskočil Šultes a přesnou hlavičkou nedal brankáři Švengrovi šanci. V 36. minutě se dostali hosté do rychlého protiútoku, míč doputoval k Dohnálkovi a ten bez váhání z 20 metrů trefil horní roh Novákovy branky.

V 56. minutě si na Wirthův centrovaný míč zaběhl za obranu hostů Halaška a hlavou poslal Opavské znovu do vedení. V závěru utkání vrhli hosté všechny síly do útoku a výsledkem byl vyrovnávací gól: v nastaveném čase se mezi třemi obránci uvolnil Brezinský a přízemní střelou rozhodl o dělbě bodů.

Fulnek se rozešel s Bohemians 1905 smírně

Domácí pod vedením nové trenérské dvojice sehráli nešťastný zápas, po většinu utkání byli lepším týmem, ale nakonec brali jen bod. Do vedení se dostali po Vajdově centru, který usměrnil hlavou do sítě Koštuřík. Hosté vyrovnali v poslední minutě první půle, když po rohovém kopu dopravil odražený míč do branky Lukáš.

Po změně stran Fulnečtí nastřelili břevno a navíc jim rozhodčí neuznali dva góly kvůli postavení mimo hru. Hosté dohrávali posledních dvacet minut bez vyloučeného Kunáška, ale drtivý nápor soupeře nakonec ustáli a byli rádi za bod.

Slovácko zdolalo rezervu Sparty

Po vítězství v Poháru ČMFS nad Brnem zabrali fotbalisté Slovácka po sérii předcházejících bodových ztrát i v druhé lize. Zlepšený výkon jim zajistil plný bodový zisk po jednobrankovém vítězství nad rezervou Sparty. O výhře rozhodl Randa, proti jehož střele z 20 metrů byl brankář Grigar bezmocný.

Sparta si vypracovala také několik příležitostí, v koncovce ale zápolila s přesností i s pozorným brankářem Filipkem. Ten už v 8. minutě zneškodnil Pečnikovu střelu a v dalším průběhu zápasu se vyznamenal ještě několikrát. Ovšem ani Slovácko na tom nebylo s výjimkou Randova gólu lépe. Vyložené šance zahodili Chmelíček, Berger, Gonda a v závěru i Čtvrtníček.

Karviná - Vítkovice 2:0 (1:0)
Branky: 25. Opic, 90.+2 Rýdel z pen. Rozhodčí: Hrubeš. ŽK: Jursa, Buryán, Milosavljev - Švestka, Motyčka. Diváci: 2175.
Karviná: Kučera - Hoffmann, Jelič, Buryán, Juska - Macek, Ficek (74. Milosavljev), Rýdel, Jursa - Sourada (79. Juroszek), Opic (90.+1 Dittrich). Trenér: Kalvoda.
Vítkovice: Uvarenko - Derych, Doležal, Švestka, Silveira - Hanák, Plešek (56. Mikulenka), Motyčka, Pulkert (79. Novák) - Diviš, Poznar (72. Fromelius). Trenér: Palička.
Opava - Čáslav 2:2 (1:1)
Branky: 30. Šultes, 56. Halaška - 36. Dohnálek, 90. Brezinský. Rozhodčí: Zelinka - Emanuel, Adámková. ŽK: Víšek, Wirth, Šultes - Haniak, Prášil, Švenger. Diváci: 1878.
Opava: Novák - Kiša, Cigánek, Mezlík, Víšek - Partyš, Barteska, Wirth, Jelínek (67. Půda) - Šultes (81. Krčmařík), Halaška (90. Horka). Trenér: Látal.
Čáslav: Švenger - Kotrba, Mráz, Brezinský, Prášil - Dohnálek (83. Dian), Haniak (69. Fikejz), Brunclík (90. Petričko), Filip, Špidlen - Strnad. Trenér: Koubek.
Fulnek - Bohemians 1905 1:1 (1:1)
Branky: 17. Koštuřík - 45. Lukáš. Rozhodčí: Mikel - Handlíř, Drastik. ŽK: Slončík - Nikl, Lukáš, Karal. ČK: 69. Kunášek (Bohemians). Diváci: 573.
Fulnek: Pospěch - Jindřišek, Král, Švec, Staš - Huvar (76. Vyskočil), Pavlík, Slončík (63. Lukaštík), Vajda - Schulmeister (57. Traxl), Koštuřík. Trenér: Takáč.
Bohemians: Sňozík - Janek, Lukáš, Nikl, Kunášek - Moravec (77. Pávek), Škoda (71. Hartig), Adam, Bartek - Karal, Ibragimov. Trenér: Hoftych.
Slovácko - Sparta B 1:0 (0:0)
Branka: 68. Randa. Rozhodčí: Drábek - Čecháček, Jiřík. ŽK: Randa, Gonda, Kubáň - Droppa, Jungr, Doležal. Diváci: 2917.
Slovácko: Filipko - Němčický, Hrotek, Šimáček, Lysoněk - Kubáň, Gonda (85. Kerbr), Berger (56. Matůš), Randa - Chmelíček (76. Čtvrtníček), Stýskala. Trenér: Jurkemik.
Sparta B: Grigar - Droppa (85. V. Kadlec), Mareš, Doležal, Jungr - Kokoška, Podaný, Třešňák (79. J. Kadlec), Wilfried - Pečnik (75. Bíro), Glaser. Trenér: Z. Svoboda.

Reklama