Hlavní obsah

Jihlava v přímém duelu sesadila Čáslav z čela druholigové tabulky

PRAHA

Fotbalisté Jihlavy po týdnu opět převzali vedení v tabulce druhé ligy. V pátečním šlágru 12. kola porazili na vlastním hřišti Čáslav 1:0 a sesadili ji z čela pořadí. Gól vstřelil deset minut před koncem kanonýr Vysočiny Petr Faldyna. V druhém dnešním utkání se rozešli fotbalisté pražské Dukly bezbrankovou remízou s exligovým Mostem.

Foto: FK Dukla Praha

Fotbalisté Dukly Praha

Článek

V Jihlavě měli domácí od začátku více ze hry a už v desáté minutě zpoza vápna nadějně vypálil Urban. Brankář Švenger jeho střelu jen vytěsnil k dobíhajícímu Cihlářovi, ten ale nastřelil jen nohy čáslavského gólmana. Vojáček hájící jihlavskou branku si připsal první důležitý zákrok až ve dvacáté minutě. Nejprve vyrazil střelu Strnada a dorážející Fikejs ani nadvakrát nedokázal dorazit míč do sítě.

Po přestávce hru ovládla Vysočina. Nejlepší střelec Jihlavy Faldyna svojí hlavičkou v 54. minutě ale jen "lízl" břevno. Přes dvě tisícovky přihlížejících fanoušků nakonec vybuchly radostí až v 80. minutě. Tentokrát se už Faldyna po centru z pravé strany nemýlil a zajistil nechytatelnou hlavičkou domácím tři body.

Kolomazník trefil tyč

Zápas sousedů z popředí tabulky byl na hřišti Dukly vyrovnaný, ale přinesl jen málo šancí. K těm největším patřil už v šesté minutě pokus z voleje domácího Svatonského, na druhé straně ještě v první čtvrthodině hlavičkoval nebezpečně Hofmann, ale domácí brankář Svoboda jeho pokus vyrazil. Blahův pokus z úhlu zase před mosteckou brankou odvrátil Jedinák.

Nejblíže k vedení byli domácí v nastaveném čase první půle, kdy krásná střela Kolomazníka z více než dvaceti metrů skončila na pravé tyči. Po přestávce šancí ještě ubylo, pouze Novotný vyslal v 66. minutě na branku hostů tvrdou střelu, ale zasáhl pouze bránícího Štumpfa.

Druhá liga - 12. kolo
Jihlava - Čáslav 1:0 (0:0)
Branka: 80. Faldyna. Rozhodčí: Franěk - Chytil - Kubáň. Bez ŽK. Diváci: 2050.
Jihlava: Vojáček - Gabriel, Tlustý, Kadlec, Vepřek - Urban (56. Veselý), Gába, Lovětínský (81. Schneider) - Rabušic, Faldyna, Cihlář (72. Kaplan). Trenér: Marko.
Čáslav: Švenger - Kotrba, Mráz, Brezinský, Špidlen - Dohnálek (76. Dian), Prášil, Haniek, Brunclík, Fikejz (62. Nulíček) - Strnad. Trenér: Koubek.
Dukla Praha - Most 0:0
Rozhodčí: Makovička - Pelikán, Peřina. ŽK: Svatonský, Gedeon, Novotný - Boutasgount, Štumpf, Franěk. Diváci: 671.
Dukla: Svoboda - Mikula, Vorel, Novotný, Šmíd - Malý, Gedeon, Kolomazník, Svatonský - Zelenka (81. Hanus), Blaha (46. Kulvajt). Trenér: Bittengel.
Most: Paleček - Loos, Webster, Jedinák, Trubila - Sigmund, Hofmann (77. Mrkvička), Schut, Boutasgount (90.+1 Hrechishka), Štumpf (70. Bogdanov) - Franěk. Trenér: Žák.

Reklama

Související témata: