Hlavní obsah

Dukla díky dvěma penaltám získala bod v Sokolově

PRAHA

Díky dvěma penaltám v závěrečné půlhodině smazali fotbalisté pražské Dukly dvoubrankové manko na hřišti Sokolova a uhráli remízu 2:2. Vyrovnání zařídil v 89. minutě Kolomazník. V tabulce druhé ligy je Dukla bod za Baníkem, kterému patří páté místo. Na osmou příčku se posunul Hradec Králové, který dv sobotu zvítězil 1:0 na hřišti sparťanské rezervy.

Foto: FK Dukla Praha

Fotbalisté Dukly Praha

Článek

Souboj sousedů v tabulce začal lépe Sokolov. Po úvodním tlaku vstřelil již v 7. minutě gól Podrazký, když dorazil míč do sítě po Vaněčkově centru z levé strany. Po rychlém gólu se domácí zatáhli a nechali hrát Duklu, která se dostala do dvou vyložených šancí. Zejména Svatonský měl blízko k vyrovnání. Ve vápně se dostal k odraženému míči, ale přehodil jak gólmana Iliziho, tak branku. Dukla měla stále více ze hry, ale těsně před koncem poločasu podruhé udeřili domácí. Dlouhý nákop si ve vápně zpracoval Vaněček, kličkou se zbavil svého strážce a střelou na vzdálenější tyč překonal Svobodu.

Druhý poločas začal vlažně, hrálo se především uprostřed hřiště bez žádných šancí. Vše se změnilo po hodině hry, kdy rozhodčí odpískal penaltu pro Duklu. Její nejlepší střelec Zelenka se nemýlil a sedmým gólem v sezoně snížil. Od této chvíle byl zápas hodně nervózní, k čemuž přispěl svými verdikty sudí Kocourek. V 89. minutě odpískal druhou penaltu, kterou Kolomazník také proměnil, takže nadcházející oslavy 60 let od založení Dukly nebudou zkaleny porážkou.

Konec zápasu a následný odchod aktérů byl velmi napjatý. Kordon policistů musel především hlavního rozhodčího uchránit od útoků desítek rozzlobených fanoušků Baníku.

Sparta nestačila na Hradec

Sparťanská rezerva vyšla ve druhé fotbalové lize podruhé za sebou bodově naprázdno, když ve 13. kole podlehla Hradci Králové. O jediný gól utkání se postaral v 58. minutě Rezek, jenž doklepl do prázdné branky míč, který po centru vypadl brankáři Grigarovi z náruče.

Promrzlí diváci na Strahově neviděli jedinou gólovou příležitost domácích, obrana Východočechů jim toho příliš nedovolila. V závěru byl navíc za faul na samostatně postupujícího Fischera vyloučen sparťanský obránce Valíček a hosté si těsný náskok už nenechali vzít.

Nabídnuté šance nedokázali zužitkovat

Karvinským fotbalistům se jako obvykle vydařil vstup do utkání. Již v 7. minutě Milosavljev obelstil Němčického a otevřel skóre. I v dalších minutách se domácí snažili, ovšem nabídnuté šance nedokázali zužitkovat. Neuspěl Opic ani Rýdl, který nastřelil břevno Filipkovy branky. Slovácku se povedlo z jediného útoku v prvním poločase vyrovnat, když Gondovu přihrávku zužitkoval Randa.

Ve druhém poločase se většinou hrálo uprostřed hřiště a ve hře převažovala bojovnost. "S bodem jsem velmi spokojen," uvedl trenér hostů Ladislav Jurkemik. "Karviná není lehký soupeř. Utkání bylo velmi bojovné a podle mého gusta rozhodčí dal příliš mnoho žlutých karet," dodal kouč, jehož svěřenci byli napomínáni hned sedmkrát.

Druhá liga - 13. kolo:
Karviná - 1. FC Slovácko 1:1 (1:1)
Branky: 7. Milosavljev - 40. Randa. Rozhodčí: Makovička - Handlíř, Lakomý. ŽK: Hoffmann, Sourada, Jursa - Kubáň, Ineman, Němčický, Formánek, Chmelíček, Čtvrtníček, Perůtka. Diváci: 2445.
Karviná: Blaha - Hoffmann, Jelič, Buryán, Juska - Macek, Ficek (63. Jursa), Rýdl, Milosavljev - Sourada (72. Juroszek), Opic (84. Richter). Trenér: Kalvoda.
Slovácko: Filipko - Němčický (55. Perůtka), Ineman, Formánek, Lysoněk (23. Hrotek) - Randa - Gonda, Berger, Kubáň - Stýskala (78. Čtvrtníček), Chmelíček. Trenér: Jurkemik.
Sokolov - Dukla 2:2 (2:0)
Branky: 7. Podrazký, 43. Vaněček - 63. Zelenka z pen., 89. Kolomazník z pen. Rozhodčí: Kocourek - Novák, Kovařík. ŽK: Kura, Podrazký, Salák, Jirouš, Šmerda, Ilizi, Knakal, Čada - Kulvajt, Hanus. Diváci: 1870.
Sokolov: Ilizi - Kaplan, Kura, Knakal, Čupr - Podrazký, Šmerda, Čada, Vaněček - Jirouš (86. Procházka), Salák (85. Duchnič). Trenér: M. Hašek
Dukla: Svoboda - Mikula, Macháček (62. Blaha), Novotný, Šmíd - Malý (87. Kučera), Gedeon, Kolomazník, Svatonský - Zelenka, Kulvajt (75. Hanus). Trenér: Bittengel.
Sparta B - Hradec Králové 0:1 (0:0)
Branka: 58. Rezek. Rozhodčí: Bílek - Vysloužil, Draštík. ČK: 83. Valíček (Sparta). Diváci: 221.
Sparta B: Grigar - Valíček, Sedláček, P. Mareš, Švec - Jungr (71. Droppa), Sus, Bíro, Belaid - Třešňák (78. Podaný), J. Kadlec.
Hradec Králové: Lindr - Němeček, Sláma (61. Pacák), Dvořák (89. Chleboun), Poděbradský - Kalousek, Němček, Rezek, Wozniak - Kaufman (73. Černý), Fischer.

Reklama