Hlavní obsah

Vítěznou sérii Ústí nezastavila ani Čáslav

ÚSTÍ NAD LABEM

Fotbalisté Ústí nad Labem vyhráli sedmý druholigový zápas za sebou a opět se jim to podařilo o jediný gól. Na domácím hřišti v neděli Severočeši porazili 2:1 Čáslav, která přišla porážkou o šanci posunout se do čela tabulky. Ústečtí fotbalisté jsou v tabulce čtvrtí o pouhý bod za svým dnešním soupeřem.

Článek

O vítězství rozhodlo Ústí až zlepšenou hrou ve druhém poločase. Od 11. minuty totiž domácí prohrávali, poté co čáslavský Strnad po úniku přihrál Dianovi a jeho střela z hranice šestnáctky skončila po teči obrany v šibenici Novákovy branky.

Hra se pak odehrávala mezi šestnáctkami. V 27. minutě domácí Pilík z výhodné šance přestřelil branku a vzápětí vyrazil Švenger bombu Volka. Na druhé straně Brezinský mířil pouze do Novákovy náruče a o dvě minuty později se znovu vyznamenal jeho protějšek Švenger, když nohou vyrazil na roh gólovou střelu Vondráška.

Druhý poločas ovládli domácí a jejich hlavní zbraní byly standardní situace. V 53. minutě vyrovnal po rohu Benčíka krásnými nůžkami Džuban a stejný hráč dorazil o čtvrt hodiny později znovu po rohovém kopu do čáslavské sítě míč odražený brankářem Švengerem po hlavičce Valenty. Čáslavský gólman ještě vyrazil skákavou střelu Volka na roh, snaha hostů o vyrovnání byla marná.

Klokani vyhráli v Hradci Králové

Hostující Bohemians 1905 se ujali vedení už v 6. minutě, kdy rychlý brejk využil Škoda. "Klokani" se z vedení radovali jen chvíli - o tři minuty později vyrovnal Kalousek. Zbytek prvního poločasu patřil domácím, výsledkem převahy Hradce bylo několik zmařených šancí. Bohemians v prvním poločase trpělivě čekali na svou šanci a málem se znovu dostali do vedení v 38. minutě, kdy Róth trefil tyč.

Ve druhé půli pokračovali domácí v náporu, ale Kaufman hlavou těsně minul. Rozhodující okamžik zápasu přišel v 65. minutě, kdy se trefil Morávek a poslal Bohemians do vedení. Branka hosty uklidnila a začali kontrolovat hru.

Snaha Hradce o vyrovnání dostala další ránu deset minut před koncem, kdy byl ze hřiště na nosítkách odnesen kapitán Wozniak. Domácí se na závěrečný nápor nezmohli, přesto měli po chybě brankáře Sňozíka, kterému vypadl míč z rukou, možnost vyrovnat. Svobodův lob však skončil nad brankou. Vítězství "Klokanům" zajistilo v čele tabulky jednobodový náskok před druhou Jihlavou.

Druhá liga - 14. kolo:
Ústí nad Labem - Čáslav 2:1 (0:1)
Branky: 53. a 69. Džuban - 11. Dian. Rozhodčí: Moláček - Kovařík, Urban. ŽK: Franc, Džuban, Benčík - Fikejs, Brezinský. Diváci: 797.
Ústí nad Labem: R. Novák - Škoda, Džuban, Valenta, Dvořák - Franc (90. Bartoš), Martykán, Volek, Benčík - Vondrášek (81. Rudnyckij), Pilík (89. Veverka). Trenér: Habanec.
Čáslav: Švenger - Kotrba, Mráz, T. Brezinský, Špidlen - Dohnálek (63. Dolejš), Brunclík, Haniak (74. Prášil), Dian - Strnad, Fikejs. Trenér: Koubek.
Hradec Králové - Bohemians 1905 1:2 (1:1)
Branky: 9. Kalousek - 6. Škoda, 65. Morávek. Rozhodčí: Matějek - Filípek, Peřina. ŽK: Róth, Lukáš, Škoda (všichni Bohemians). Diváci: 2510.
Hradec Králové: Lindr - Němeček, Wozniak (80. Sláma), Chleboun, Kalousek - Poděbradský, Nemček, Fischer, Rezek - Kaufman (62. Dvořák), Černý (80. Svoboda). Trenér: Machala.
Bohemians 1905: Sňozík - Janek, Lukáš, Nikl, Rychlík - Moravec (58. Slezák), Adam, Morávek, Róth (90. Bartek) - Ibragimov, Škoda. Trenér: Hoftych.

Reklama