Hlavní obsah

V polovině druhé ligy vedou tabulku Bohemians 1905 před Jihlavou

PRAHA

Fotbalisté Bohemians 1905 vyhráli úvodní polovinu druhé ligy. Do čela se vrátili po nedělním domácím vítězství 1:0 nad Třincem. Pražský celek vede tabulku o bod před Jihlavou, třetí je Čáslav, která v 15. kole porazila Most 2:1. Závěrečné podzimní kolo se odehraje v příštím týdnu.

Článek

Před sedmi tisícovkami diváků ve vršovickém Ďolíčku vyhrál favorit jen nejtěsnějším rozdílem. Třinec přijel do Prahy po šesti zápasech bez vítězství s novým trenérem Erichem Cviertnou a v 43. minutě si vypracoval obrovskou šanci, ale po rohovém kopu překopl ze tří metrů branku Hupka. Krátce nato vstřelil na druhé straně rozhodující gól útočník Škoda.

Jihlava připravila sparťanskému béčku čtvrtou prohru za sebou. V závěrečné půlhodině se nejprve dostal do brejku Tlustý a křížnou přihrávkou našel Rabušice, který do odkryté branky snadno skóroval. V 81. minutě pak přišel další rychlý protiútok: kapitán Faldyna poslal před Grigara centr, na který si naběhl Schneider a podruhé rozvlnil síť domácí branky.

Čáslav sice v duelu s Mostem přišla po změně stran o těsné vedení, ale nakonec ho získala v 78. minutě zpět Dianovou brankou z trestného kopu. Středočeši tak udrželi skvělou domácí bilanci, neboť z Vodrant si na podzim odvezli bod pouze Bohemians 1905.

Druhá fotbalová liga:
Čáslav - Most 2:1 (1:0)
Branky: 42. Strnad, 78. Dian - 65. Boutasgount. Rozhodčí: Bílek - Slavík, Vysloužil. ŽK: Dohnálek - Franěk, Hofmann, Grečiško, Webster. Diváci: 678.
Čáslav: Švenger - Kotrba, Mráz, Filip, Špidlen - Dohnálek (85. Dolejš), Brunclík, Dian (90.+2 Haniak), Prášil, Fikejz (73. Bednář) - Strnad. Trenér: Koubek.
Most: Paleček - Grečiško, Webster, Hainault, Trubila (85. Mrkvička) - Bogdanov (59. Schut), Hofmann (65. Sigmund), Jedinák, Onyango - Franěk, Boutasgount. Trenér: Žák.
Bohemians 1905 - Třinec 1:0 (1:0)
Branka: 45. Škoda. Rozhodčí: Drábek - Novák, Urban. ŽK: Hartig - Doubek. Diváci: 7014.
Bohemians: Sňozík - Janek, Lukáš, Nikl, Rychlík - Ibragimov (69. Moravec), Morávek, Adam, Róth (88. Růžička) - Škoda, Hartig (73. Slezák). Trenér: Hoftych.
Třinec: Lipčák - Lisický, Hupka, Chlebek, Martinčík - Malíř, Joukl (19. Eismann), Šalamoun, Ďurica (46. Ceplák) - Veselý (86. Szmek), Doubek. Trenér: Cviertna.

Reklama

Související témata: