Hlavní obsah

Kapitán Dukly Novotný: Starci ukázali, že nepřišli na Julisku doklepat kariéru

Na začátku to vypadalo, že se fotbalová Dukla Praha bude v 2. lize trápit a bojovat o udržení. Postupně ovšem tým z Julisky nabíral na obrátkách, až po šestnácti kolech dospěl k sérii dvanácti neprohraných zápasů v řadě, k čemuž dopomohla i páteční výhra nad Čáslaví 2:1. Dukla tak přezimuje i s kapitánem Jiřím Novotným na třetím místě tabulky. „Snad nám vydrží síly i na jaře,“ přál si po vítězném zápase Novotný.

Foto: Dukla Praha

Letní posily druholigové Dukly - zleva: Jiří Novotný, Luděk Zelenka a Patrik Gedeon

Článek

Utkání se hrálo ve velkém tempu, snad by sneslo i přívlastek nejlepší domácí podzimní zápas, vidíte to stejně?

Určitě. Bylo to skvělé utkání. Čáslavi jsme měli co vracet, neboť jsme na jejím hřišti v prvním kole prohráli 1:2. Hosté si zaslouží absolutorium, protože sem nepřijeli jen bránit, ale snažili se hrát i dopředu.

Dá se říct, že byla Čáslav nejnebezpečnější ze všech mužstev, která se na Julisce letos předvedla?

Čáslav a Most se prezentovaly určitě největší útočnou silou. Když jsme hostili Bohemku, tak její hráči dali ze tří střel tři góly, a pak už se soustředili jen na defenzívu, takže také u nich nešlo o žádnou ofenzivní smršť.

Proč se vám právě toto utkání proti Bohemians 1905 nepovedlo?

Bohužel jsme nebyli ještě sehraní, jako hráči jsme se scházeli postupně. Navíc jsme se potřebovali dostat do správné kondice.

Zmínil jste, že do klubu v létě postupně přicházeli noví zkušení hráči. Vedle vás Luďěk Zelenka, Michal Kolomazník, Patrik Gedeon. Napadlo vás, že po podzimu a navíc po nevydařeném startu do sezóny budete na třetím místě v tabulce?

Věděl jsem, že zkušenost a fotbalová kvalita v našem mužstvu je. Bylo strašně důležité, že jsme se všichni dokázali semknout a v kondiční přípravě pracovat na sto procent. Dokázali jsme těm, kteří o nás tvrdili, že jsme sem my starší hráči přišli jen dohrát, že dokážeme být také tahouny mužstva. To mě těší.

V posledních utkáních mají soupeři velké problémy vstřelit vámi řízené defenzivě gól, brankář Svoboda má nasbíraných již deset čistých kont. Čemu to přičítáte?

Jsem velice rád, že se nám podařila poslední utkání takto zvládnout. Je to jen odraz toho, jak pracujeme v přípravě na jednotlivé zápasy.

Jak se vám vůbec řídí defenziva, kde jste věkově starší o deset patnáct let než vaši spoluhráči?

Je velice dobře, že na sobě kluci chtějí na tréninku makat. Navíc je vidět, že je fotbal baví a že to chtějí někam dotáhnout. To je úspěch všeho.

Nyní jste na třetím místě v tabulce, kdyby se Dukle podařilo na konci sezóny postoupit do první ligy, troufnul byste si na ni?

Nevím, jak dlouho budu ještě hrát a jak dlouho mi síly vydrží. Tak dopředu zatím nekoukám. Také bude potřeba, aby nám na jaře výsledkově druhá část sezóny vyšla. Nyní si užívám zápas od zápasu. Uvidíme, jestli vůbec budeme moci zopakovat tyto výsledky z podzimní části.

Reklama

Související témata: