Hlavní obsah

HFK Olomouc propustil po nevydařeném podzimu jedenáct fotbalistů

Z druholigového HFK Olomouc musí odejít jedenáct fotbalistů. Vedení klubu tím zareagovalo na nevydařenou podzimní část soutěže, po níž je tým desátý s nepatrným odstupem od sestupových míst.

Článek

Představenstvo klubu na svém jednání podrželo ve funkci kouče Josefa Muchu, ale rozhodlo se pro radikální řez v kádru. Na výsledky doplatí celá jedenáctka hráčů: klub dává od prvního ledna na hráčský trh k dispozici záložníky Michala Spáčila, Štefana Toporčáka, Radka Janečka, Juraje Jakuboviče, Vladimíra Škutu a útočníky Miloše Kropáčka s Pavlem Losem. Místo nezbylo ani na zkušeného obránce Tomáše Glose, který se vrací do Jablonce.

Po návratu z hostování v jiných týmech už HFK nepočítá s útočníky Branislavem Hanzelem, Zdeňkem Zmeškalem a Petrem Vodákem. Především ale Škuta, Spáčil a Glos patřili mezi stálice olomoucké sestavy.

"Vážím si toho, že mě vedení ve funkci podrželo a dalo mi důvěru pro další práci. Jsem i rád, že jsme se shodli také na tom, že se neobejdeme bez posil. Potřebujeme čtyři pět hráčů hlavně dopředu na ofenzivní posty," řekl trenér Mucha.

Menší olomoucký klub přezimuje na desáté pozici. Od patnáctého béčka Sparty ho však dělí pouze tři body.

Reklama