Hlavní obsah

Bohemians 1905 Kaprovi hráče dávat nemusejí

PRAHA

Vedení vedoucího týmu druhé fotbalové ligy Bohemians 1905 se ohrazuje proti tvrzení šéfa střížkovských Bohemians Praha Karla Kapra. Z jejich prohlášení vyplývá, že Kaprovo nárokování hráčů vršovického klubu je jen zbožným přáním a s realitou nemá nic společného.

Foto: www.bohemians1905.cz

Ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl

Článek

„Členská práva a povinnosti člena ČMFS přešla z FC Bohemians Praha, a.s. (společnost v konkurzu) na Bohemians 1905, a.s. na základě rozhodnutí výkonného výboru ČMFS ze dne 13. dubna 2005. Součástí práv byla i práva k registraci všech hráčů, kteří byli k datu převodu práv registrování na FC Bohemians Praha, a.s. Rozhodnutí výkonného výboru ČMFS nikdo nezpochybnil a dnes už ani zpochybnit nemůže, protože uběhla zákonná lhůta, kdy bylo možné žádat o soudní přezkum rozhodnutí. To znamená, že práva k hráčům patří Bohemians 1905, a.s. a bez dohody s Bohemians 1905 a hráčem nikdo žádného z našich fotbalistů nemůže získat. A my nemáme žádný zájem Střížkovu hráče přenechávat,“ řekl ředitel Bohemians 1905 Lukáš Přibyl.

„Ve vyjádření pana Kapra je řada nepřesností a nesmyslů. Pan Kapr například mluví o hráčích Morávkovi, Kadlecovi a Huňovi. Jen Morávek je v Bohemians 1905, Kadlec je dnes už hráčem Sparty, byť v rámci převodu práv se stal původně naším hráčem, dnes už je však přeregistrován na Spartu. Daniel Huňa odešel z Bohemky ještě před konkursem, takže toho se nemůže konkurs a zpochybňování převodu členských práv v ČMFS na nás týkat vůbec,“ prozrazuje Přibyl.

Na tiskové konferenci týmu Bohemians Praha Karel Kapr prohlásil, že dluhy zkrachovalé společnosti činí asi 25 miliónů Kč. To však Přibyl popírá. „Ve skutečnosti je to zhruba 40 miliónů. Pan Kapr mluví o vyvedení „pravé Bohemky“ (FC Bohemians Praha, a.s.) z konkursu a poplacení věřitelů. V praxi to znamená, že by museli věřitelům teď zaplatit částku blížící se 40 miliónům korun nebo počkat nějakou dobu, jestli se podaří ještě zpeněžit nějaký majetek zkrachovalé společnosti, čímž by se snížila nutnost platit teď hned věřitele. Až po úplném vyplacení všech věřitelů by vyvedli FC Bohemians Praha, a.s. z konkurzu. To by pro Bohemians 1905 bylo výhodné, protože Bohemians 1905, a.s. a Družstvo fanoušků Bohemians patří k největším věřitelům a svoje pohledávky bychom dostali v plné výši zpět. Pánové Kapr s Vejsadou by tak vršovický klub zasponzorovali částkou až 18 miliónů Kč, což je zajímavá představa,“ dodává na vysvětlenou Přibyl.

Další nepřesnost podle něj je, že by se střížkovský klub měl jmenovat stejně jako společnost v konkursu, a to FC Bohemians Praha, a.s. „To není právně možné, protože Městský soud v Praze do obchodního rejstříku nezapíše společnost se shodným názvem, jaký už používá jiná společnost,“ přiznal Lukáš Přibyl.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články