Hlavní obsah

Klokani začali cestu za postupem bez stážisty Morávka

PRAHA

Nic jiného než návrat do první ligy je na jaře nezajímá. S tímto krédem vstoupili do zimní přípravy fotbalisté Bohemians 1905. Záložník Jan Morávek bude ještě týden na stáži v Schalke 04, jaro však největší hvězda druholigového lídra ještě odehraje ve Vršovicích.

Foto: www.bohemians1905.cz

Trenér Pavel Hoftych (uprostřed) v kabině před začátkem přípravy Bohemians 1905.

Článek

Klokani vedou po podzimu tabulku druhé fotbalové ligy a před sebou mají jasný úkol. „Do jara jdeme s jediným cílem. Potvrdit naše postavení v tabulce a postoupit do nejvyšší soutěže,“ řekl hráčům v kabině před prvním letošním tréninkem ředitel klubu Lukáš Přibyl.

Celou zimní přípravu však budou mít Pražané na paměti, že zatím nemají vůbec nic jistého. Pronásleduje je řada dalších nápadníků nejvyšší soutěže. „Za největší konkurenty v tuto chvíli považujeme Jihlavu a Duklu. Respektujeme jejich sílu, ale náš cíl to změnit nemůže. Chceme postoupit a současné změny v kádru už směřujeme k případné účasti v nejvyšší soutěži,“ avizuje trenér Pavel Hoftych.

V kabině na prvním letošním srazu nepotkal Jana Morávka, s juniorským reprezentantem však pro jaro stoprocentně počítá. „Honza je na stáži v Schalke. Zvolili jsme tento termín záměrně, protože nijak významně nezasahuje do přípravy. Připojí se k nám 9. ledna,“ vysvětlil Hoftych.

Dolíček opustili Karal a Kunášek, na hostování do Kladna zamířil Bartek. Naopak z Olomouce přišel zkušený Josef Jindřišek, z Čáslavi se vrátil střelec Miloslav Strnad a jedná se o přestupu Marka Jungra ze Sparty. Klokani mají zájem také o Janka, Ibragimova a Cseha, trojlístek hráčů ze Slovanu Bratislava.

Reklama