Hlavní obsah

Druholigoví Bohemians 1905 získali sparťana Jungra

Jednadvacetiletý záložník Marek Jungr se stal novou posilou druholigových Bohemians 1905, kam zamířil z rezervního týmu pražské Sparty. Hráč, který se na Letné do prvního mužstva přes několik pokusů trvale neprosadil, se dohodl s "klokany" na smlouvě na dva a půl roku. Informoval o tom ředitel vršovického klubu Lukáš Přibyl.

Článek

"Jsem rád, že mi Bohemka dává šanci a po několika hostováních mám zase svůj mateřský klub," uvedl Jungr, jenž v minulých sezónách různě putoval. Sparta jej před dvěma lety nejprve pustila na půl roku do Příbrami, pak zase do Českých Budějovic. V ligovém kádru Sparty se nikdy nastálo neuchytil a jediný ligový zápas za klub odehrál před necelými třemi lety.

Kariéru univerzálního středopolaře a bronzového medailisty z mistrovství Evropy hráčů do 19 let také několikrát zbrzdila zranění. Kvůli nim přišel třeba o světový šampionát dvacítek v roce 2007, kde mladí Češi získali stříbro.

Jungr, který s Bohemians už začal zimní přípravu, nepřichází do neznámého prostředí. Jako mladší dorostenec v zelenobílém dresu dva roky působil. "V přípravě ukázal vůli a pracovitost. Může nastupovat kdekoliv v záloze. Navíc opustil Spartu, kde měl velmi dobré podmínky a platnou smlouvu. Dal přednost perspektivě na hřišti i za cenu výrazného snížení platu. I to svědčí o dobrém charakteru hráče," řekl trenér Pavel Hoftych.

Reklama

Související témata: