Hlavní obsah

Divočina v derby! Tři penalty a dva góly v nastavení

Chrudim

Východočeské derby mezi Chrudimí a Hradcem Králové nabídlo nevšední fotbalové drama až do poslední chvíle. Rozhodčí Houdek nařídil tři penalty, jen dvě byly proměněny. Oba rivalové dali po jednom gólu v nastavení, takže nakonec se zrodila remíza 2:2. „Zalekli jsme se něčeho, co nám bylo nabídnuto. Zaplaťpánbůh, že jsme alespoň bod získali,“ neskrývá rozpaky Zdenko Frťala, trenér Votroků.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Otto Urma z Hradce Králové a Ladislav Mužík z Chrudimi v souboji během druholigového utkání.

Článek
Fotogalerie

Penalty dlouho určovaly vývoj zápasu. Na konci prvního poločasu první proměnil hostující Adam Vlkanova. Po hodině hry se naopak prosadila z penalty Chrudim zásluhou Ladislava Mužíka. Druhý pokutový kop pak hradecký Vlkanova neproměnil, překopl branku.

Infarktově bylo nastavení. V jeho druhé minutě prudkou ranou do šibenice vzbudil chrudimskou euforii Petr Rybička. Jenže domácí výhru neudrželi, remízu 2:2 stanovil Christian Frýdek.

„Výsledek mě bolí ani ne tak za mě, ale za hráče. Vždycky bolí, když se vám podaří dát gól v poslední minutě a necháte si vyrovnat. Tři body byly na dosah," lituje Jaroslav Veselý, trenér Chrudimi.

„Objektivně musím říct s klidnějšími emocemi, že před zápasem bych bod zřejmě bral. A bral bych ho možná ještě, když soupeř kopal druhou penaltu," netají kouč domácích.

Kvalitu nechali v kabině

Votroci promarnili možnost dotáhnout se bodově na druhé Brno.

„Vzhledem k průběhu a závěru je remíza určitě částečný úspěch, ale když vám zahrají standardně jen čtyři hráči, tak nemůžeme pomýšlet na úspěch," říká kriticky trenér Zdenko Frťala.

Foto: Josef Vostárek, ČTK

Jan Král z Hradce Králové, Petr Rybička z Chrudimi a Kristian Zbrožek z Hradce Králové během druholigového utkání.

„Z našich hráčů to kvalitní fotbalové, co v sobě mají, zůstalo v kabině. Jde o mentální nastavení, že v zápase neprodám, co umím na tréninku. Takto se můžeme bavit o tréninkových typech hráčů," stěžuje si Frťala.

Chrudim je v tabulce desátá.

„Na to, že naši kluci jdou zase zítra do práce a dnes také byli v práci, musím před nimi smeknout. Ukázalo se, že to s námi bude mít každý těžké. Pro naše hráče je také velká odměna, že jsme vydrželi kondičně až do konce. Věřím, že když budeme takhle bojovat a hrát, tak se sem nebude chtít nikomu jezdit," kvituje kouč Veselý.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články