Hlavní obsah

Vejsadova "Bohemka" zahájí činnost, časem chce hrát v Dolíčku

PRAHA

Spor tří subjektů s názvem Bohemians nekončí. Michal Vejsada, majitel akciové společnosti FC Bohemians Praha, která je od roku 2005 v konkurzu, se rozhodl opět zahájit činnost a přihlásil tým pod názvem FC Bohemians Praha do příštího ročníku 3. třídy.

Článek

V Praze tak budou zároveň působit tři "Bohemky", které chce ale Vejsada sjednotit. Jeho cílem je společný klub ve vršovickém Dolíčku, kde nyní působí druholigoví Bohemians 1905. S nimi však momentálně vede akciová společnost FC Bohemians Praha spor o práva na asi tři stovky hráčů, mezi nimiž jsou Jan Morávek nebo Daniel Huňa. Vejsada tvrdí, že jeho společnosti patří i odměny za případné přestupy fotbalistů do zahraničí.

Prvním krokem Vejsadovy iniciativy je přihlášení týmu do příští sezóny 3. třídy. "20. ledna byla novým správcem konkurzní podstaty Janem Draslarem podána přihláška do soutěže v sezoně 2009/10. Chceme tím navázat na činnost FC Bohemians Praha, která byla přerušena v roce 2005, a být aktivním členem ČMFS," řekl na dnešní tiskové konferenci Vejsada.

Měl by hrát na hřišti v Klánovicích

Nově vzniklý klub bude mít tradiční zelenobílé barvy, logo klokana a měl by hrát své zápasy na hřišti v Klánovicích. Podle Vejsady by ale mohl působit i ve Vršovicích. "Budeme s majitelem Dolíčku jednat o poskytnutí zázemí," podotkl.

"Jedná se zatím o jakýsi B-tým, protože o A-mužstvo momentálně probíhají spory a žaloby," doplnil člen věřitelského výboru FC Bohemians Praha a zároveň hráčský agent Pavel Vandas, který dnes Vejsadu mezi novináři doprovázel.

Oba dva prezentovali záměr vyvést FC Bohemians Praha a.s. z konkurzu a ze tří současných subjektů vytvořit jakousi jednotnou "Bohemku". Se střížkovským klubem, který hraje první sezónou nejvyšší soutěž, už je Vejsada několik týdnů dohodnutý. "FK Bohemians Praha (střížkovský tým) oslovil nového správce konkurzní podstaty, že má zájem akcionářsky vstoupit do FC Bohemians Praha. Rádi bychom převedli první ligu a šest mládežnických družstev a došlo by vlastně ke sloučení," podotkl Vejsada, podle něhož by se klub přejmenoval na FC Bohemians Praha.

Dohoda s Bohemians 1905 není reálná

Vejsadovým cílem je ale spojení ještě s třetím subjektem - Bohemians 1905, kteří podle něj startují v druhé lize neoprávněně. "Chceme, aby vznikla jedna Bohemka, která by mohla navázat na historii z 80. let a hrála by v Dolíčku. Probíhají jednání s Bohemians 1905, majoritní vlastníci by měli o spolupráci zájem, minoritní ne," uvedl Vejsada, který tvrdí, že mu volají i někteří fanoušci vršovické "Bohemky" s tím, že by byli rádi, aby se nepřehledná situace konečně vyřešila.

Dohoda s Bohemians 1905 ale podle všeho není příliš reálná. Vejsadova společnost si totiž nárokuje práva na přibližně tři stovky hráčů a na jejich případné odměny za přestup. Ve hře jsou Morávek, sparťan Kadlec či dokonce bývalý mladoboleslavský kapitán Jan Rajnoch, který odešel na hostování s opcí do Chotěbuzi. "Pokud by přestoupili do ciziny, jedná se většinou o dvacet třicet procent. Tyto procenta by mohla společnosti pomoci z konkurzu," podotkl Vejsada.

FC Bohemians Praha mají k pondělku závazky ve výši 43 miliónů korun, ale podle Vejsady "reálně" dluží jen 15 miliónů. "Bylo nám dáno za pravdu, že například pohledávka brankáře Čontofalského ve výši 3,5 miliónu je neplatná. Snížila se také částka u FK Pardubice. Takhle jsme se dostali na těch 15 miliónů. Chceme uspokojit poctivé věřitele a vyvézt společnost z konkurzu," dodal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články