Hlavní obsah

Karvinským fotbalistům se upsal mladý kamerunský reprezentant

KARVINÁ

Do druholigového MFK Karviná přestoupil kamerunský fotbalový záložník Herve Christian Tchami, který přispěl k postupu národního celku na olympijské hry v Pekingu. Dvacetiletý ofenzivní hráč přišel do klubu po tříletém působení v německém Hamburku, kde se však neprobojoval do kádru bundesligového HSV.

Článek

Tchami patří do širšího kádru kamerunské reprezentace do jednadvaceti let a podílel se i na postupu na olympijský turnaj v Číně. Závěrečná nominace mu však unikla vinou zranění. "Doporučil nám ho manažer, ale své kvality pak jednoznačně prokázal na testech, ke kterým jsme ho pozvali. Trenéři s ním byli spokojeni, proto jsme podepsali smlouvu," uvedl sportovní manažer karvinských fotbalistů Petr Mašlej.

Tchami má za sebou šestiletou výchovu v německých klubech. Po příchodu z Kamerunu prošel mládežnickou akademií Herthy Berlín, odkud zamířil do Hamburku. "Důležité je, že má sám velkou motivaci pravidelně hrát a pracovat na sobě. Chce se udržet v kádru reprezentační jednadvacítky," dodal Mašlej.

Mladý Kamerunec by se mohl stát další výraznou posilou dvanáctého celku druhé nejvyšší soutěže. Karviná v zimním přestupním termínu získala už záložníka Radka Slončíka z Fulneku, útočníka Vladimíra Mišinského z Ostravy nebo stopera Adriana Čemana z Nitry.

Reklama

Související témata: