Hlavní obsah

Fulnek se dohodl s Vítkovicemi, shání ale obchodní partnery

FULNEK

Fotbalisté Fulneku splnili první předpoklad k tomu, aby dohráli druholigovou sezonu. Klub, jenž má kvůli dluhu konkurenčním Vítkovicím pozastavené přestupy, se s vedením ostravského celku dohodl na způsobu finančního vyrovnání, ale shání ještě obchodní partnery, kteří mu pomohou v jeho plnění.

Článek

"S Vítkovicemi jsme se dohodli na určitém kompromisu a splátkovém kalendáři. Momentálně pracujeme na zajištění obchodních partnerů, kteří by nám pomohli dohodu plnit," řekl dnes ČTK sportovní ředitel klubu Oldřich Jakubek.

Podle něj musí být jasno nejpozději do konce týdne. "Máme na definitivní rozhodnutí pár dnů. Navíc do středy musíme o vývoji situace informovat svaz," dodal.

Jádrem problému byl podíl z loňského přestupu bývalého vítkovického útočníka Ondřeje Smetany z Fulneku do Liberce. Kluby se přely o výši částky, arbitráž následně dala za pravdu Vítkovicím a Fulneku do vyjasnění sporu zablokovala přestupy. Nyní obě strany došly ke shodě.

Přestože poslední celek druholigové tabulky v zimní přestávce opustilo osm hráčů a přestupní termín pro profesionální fotbal skončil, podle Jakubka kádr Fulneku na důstojné dokončení sezony má. "Všechno funguje, příprava normálně běží podle plánu. V kádru momentálně máme sedmnáct hráčů, mužstvo jsme schopni poskládat," podotkl.

Klub má navíc stále možnost doplnit kádr fotbalisty s amatérským statutem.

Reklama

Související témata: