Hlavní obsah

V Hradci budou kvůli fotbalu v pohotovosti desítky policistů

HRADEC KRÁLOVÉ

V Hradci Králové se obávají možných výtržností fanoušků Opavy při nedělním utkání úvodního jarního kola druhé fotbalové ligy. Zápas byl označen jako rizikový, pořadatelé očekávají 300 až 500 opavských příznivců. Mluvčí hradecké policie dnes ČTK řekla, že v neděli odpoledne budou kvůli utkání v pohotovosti desítky policistů.

Článek

"Budou monitorovat situaci na železničním i autobusovém nádraží, v restauracích, kde se fanoušci scházejí, i v okolí stadiónu," uvedla mluvčí.

Stadion bude od nedělního rána uzavřen pro motorová vozidla, od 13:00 bude také uzavřený příjezd pro vozidla ke stadiónu od mostu přes Orlici. Při vstupu na stadion budou lidé podrobeni osobní prohlídce. "Proto žádáme všechny naše příznivce, aby na první jarní zápas přišli včas a vyhnuli se případným komplikacím," uvedl sekretář hradeckého fotbalu Martin Černík na klubovém webu.

Podle smlouvy uzavřené v únoru mezi policií a ČMFS je za bezpečnost na stadionech zodpovědná ochranka. Policie během utkání dohlíží na pořádek v prostorách mimo sportovní areály. Na stadióny vstupuje na základě nového zákona až na žádost pořadatelů v případě, že ochranka není schopna čelit výtržnostem fanoušků.

Tato nová pravidla se dostala po palbu kritiky poté, co v úvodním jarním kole první ligy dav fanoušků Ostravy napadl v Brně ochranku a vtrhl na hřiště. Policie musela zakročit ještě před zahajovacím výkopem. Zásah na stadionu pak vyčíslila na 80 000 korun, které může požadovat po domácím klubu. Jednoho z fanoušků Ostravy soud za výtržnosti poslal na čtyři měsíce do vězení, další odsoudil k veřejně prospěným pracím.

Reklama