Hlavní obsah

Druholigová Opava chce na jaře vylepšit současné sedmé místo

OPAVA

S cílem vylepšit podzimní výkony a současné sedmé místo v tabulce vstoupí fotbalisté Opavy do nadcházející jarní části druhé ligy. O návratu do nejvyšší soutěže Slezané nemluví, na postupové příčky ztrácejí sedm bodů.

Článek

"Sedmé místo není uspokojivé, pro jaro chceme zkvalitnit výsledky a herní projev, umístit se co nejvýše a zvednout návštěvnost. Sedmibodová ztráta je dost vysoká, ale chceme potrápit favority a podstoupit v tabulce co nejvýše," uvedl na dnešní tiskové konferenci generální manažer klubu Pavel Hadamczik.

Slezané mohli po podzimu skončit ještě hůř. Z úvodních 11 zápasů hned šestkrát prohráli a až úspěšná série v závěru loňského roku je vynesla do první poloviny tabulky.

"Chceme navázat na posledních pět podzimních utkání, kdy jsme čtyřikrát vyhráli, pokračovat v takových výkonech, aby se vyhrávalo, a umístit se co nejlépe. Konkrétní umístění vám ale neřeknu," uvedl kapitán Jaroslav Kolínek.

Opavský kádr potkalo v zimě jen minimum změn. Zpět do ostravského Baníku se vrátil František Metelka, odešel také Jan Pejša. Slezané naopak získali na hostování olomouckého Martina Pulkerta a z Frýdku-Místku se vrátil Martin Uvíra.

"Naším cílem je dávat šanci i mladým odchovancům, jako jsou Květoň, Krčmařík, Neubert, Horka a Wirth a postupně je zapracovat do sestavy," dodal Hadamczik.

"Z mladých hráčů se mi v přípravě líbil Krčmařík, který si říká o místo v základní sestavě. Víme o zájmu Zlína o Bartesku, ale ten je ve velmi dobré kondici, zůstává a měl by být oporou mužstva," uvedl kouč Radoslav Látal.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články