Hlavní obsah

VIDEO: Dukla v honbě za postupem rozdrtila Fulnek 6:0

Fotbalisté druholigové Dukly rozdrtili na Julisce ve druhém jarním kole hráče Fulneku 6:0. Svěřenci Güntera Bittengla si tak udrželi kontakt s vedoucími Bohemians 1905 a druhou Jihlavou, která porazila Opavu 3:0. Utkání jste mohli sledovat v živém video přenosu na Sport.cz. O tři góly Dukly se postaral Kamerunec Chigou, dva přidal Zelenka a jeden Malý.

Foto: Dukla Praha

Fotbalista Dukly Praha Tomáš Kulvajt

Článek

Pražská Dukla si cestu za postupem do nejvyšší soutěže hodně zkomplikovala v posledním 17. kole, když v prestižním derby v Dolíčku na Bohemians 1905 nestačila a prohrála 0:1. Klokani jí tak odskočili na rozdíl šesti bodů. Dukla však v předehrávce 18. kola kontrovala a svěřenci kouče Bittengla se dostali na druhé postupové místo. Ovšem jen na hodinu, Jihlava si pak vzala své místo zpátky.

V pátek šlo z pohledu Pražanů o jednoznačnou záležitost. Fulnek se zatím v letošním ročníku druhé ligy radoval z výhry jen jednou a s devíti získanými body je zdaleka nejhorším týmem soutěže. Hladký průběh zápasu tomu také odpovídal. Na hřišti řádil hlavně Kamerunec Chigou, který tři góly dal a na jeden přihrál kanonýru Zelenkovi. Ten se trefil dvakrát.

Mimo utkání proti Fulneku se návštěvníkům portálu Sport.cz nabízí během druhé části ligy ještě dalších pět domácích zápasů Dukly, které budou k shlédnutí opět v živém video přenosu.

Jihlava napravila úvodní prohru a porazila 3:0 Opavu

Fotbalisté Jihlavy napravili tříbrankový debakl z úvodního jarního kola na hřišti Slovácka a v pátek porazili rovněž 3:0 Opavu. I po 18. kole jim tím pádem zůstane druhé místo v tabulce. Fotbalistům dělal potíže vytrvalý déšť a těžký, podmáčený terén, pořadatelům zase fanoušci. Domácí zapálili na stadionu světlice, minimálně jeden příznivec nebyl podle serveru tn.cz vpuštěn do hlediště kvůli podnapilosti.

Domácí položili základ vítězství gólem do šatny. Ve 44. minutě se po rohovém kopu trefil hlavou Kadlec. Už sedm minut po přestávce pak zvýšil po Štohanzlově centru navrátilec Simr.

Domácí chtěli zcela odčinit předchozí nezdar a nestáhli se do obrany ani za bezpečného vedení. Jejich kombinace ale brzdil vedle defenzivních hráčů soupeře i stále se zhoršující stav hrací plochy. K vyrovnání jarního skóre jim pomohla až v 64. minutě hrubka opavského gólmana Nováka, který neudržel centr Vyskočila, a Tlustý dorazil míč do sítě.

Při utkání platila zvýšená bezpečnostní opatření po zkušenostech z loňska, kdy opavští fanoušci při utkání v Jihlavě napadli policii i příznivce soupeře. Dva muži tehdy skončili v nemocnici, rowdies rovněž ničili stadión.

Druhá fotbalová liga - 18. kolo:
Dukla - Fulnek 6:0 (4:0)
Branky: 12., 34. a 56. Chigou, 40. a 61. Zelenka, 45. Malý. Rozhodčí: Ardeleánu - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Janoviak, Blažek (oba Fulnek). Diváci: 551.
Dukla: M. Vorel - Mikula, J. Vorel, Novotný, Mičic - Svatonský, Gedeon, Zelenka, Malý (46. Laczkovich) - Chigou (57. Kulvajt), Blaha (62. Ismaili). Trenér: Bittengel.
Fulnek: Drápela - Sokol, R. Krása, Šesták (59. Ďurica), Sedlák - Huvar, (90. Štůrala), Černoch, Vaculín, Hruška (79. Blažek) - Janoviak, Schulmeister. Trenér: Chlebek.
Jihlava - Opava 3:0 (1:0)
Branky: 44. Kadlec, 52. Simr, 64. Tlustý. Rozhodčí: Jech - Pelikán, Čecháček. ŽK: Štohanzl - Zapletal, Partyš, Jelínek. Diváci: 1450.
Jihlava: Vojáček - Gabriel, Tlustý, Kadlec, Vyskočil (65. Veselý) - Štohanzl, Lovětínský, Urban (86. Karlík), Cihlář - Simr (80. Kaplan), Faldyna. Trenér: Marko.
Opava: Novák - Kolínek, Uvíra, Cigánek, Jelínek - Partyš (69. Wirth), Barteska, Zapletal, Pulkert - Halaška (10. Neubert), Půda (80. Krčmařík). Trenér: Látal.

Reklama

Související témata: