Hlavní obsah

Bohemians 1905 otočili v druhé lize zápas v Sokolově

Fotbalisté Bohemians 1905 vyhráli v sobotním utkání 18. kola druhé ligy v Sokolově 2:1 a v čele tabulky tak dál mají náskok čtyř bodů před Jihlavou. Hosté přitom po hodině hry inkasovali jako první, Škoda však bleskurychle vyrovnal a o tříbodovém zisku pražského týmu pak rozhodl Róth.

Článek

Bohemians měli v úvodu častěji míč na kopačkách a hýřili aktivitou. Branku Sokolova ohrožovali zejména z levé strany, odkud posílal nebezpečné centry do šestnáctky Róth. Díky němu se hosté dostávali do šancí, hlavně Škoda měl několik slibných příležitostí.

Domácí se připomněli pouze při několika brejcích, které táhl rychlík Vaněček, brankář Sňozík však mohl zůstat klidný. Po půlhodině ale Baník zařadil vyšší rychlost a začal soupeřovu obranu zaměstnávat mnohem více. Vaněček podnikal rychlé výpady z levé strany, Salák zahrozil dvěma střelami z voleje a nejlepší střelec druhé ligy Jirouš zakončil první poločas hlavičkou, která však také změnu skóre nepřinesla.

Do druhé půle lépe vstoupili domácí hráči, kteří měli dvě velké šance. Nejdřív jen těsně netrefil branku Duchnič, poté si Jirouš pohrál s obranou Bohemians, ale na Sňozíka nevyzrál.

Po hodině hry šli už domácí přece do vedení. Přímý volný kop poslal Podrazký na zadní tyč, kam si naběhl Čada a rozvlnil síť za Sňozíkem. Bohemians však pohotově srovnali, když zaváhání sokolovské obrany využil Škoda a hlavičkou překonal Iliziho.

V 76. minutě se do vedení dostali Pražané: odražený míč se na vápně dostal k Róthovi, který ho z voleje poslal k tyči a rozhodl o tom, že si "Klokani" odvezou všechny body. Baník se sice snažil ve zbývajících minutách o vyrovnání, ale jeho dlouhé nakopávané míče pozorná obrana hostů s přehledem likvidovala. Naopak Bohemians ještě v závěru zatlačili soupeře na jeho polovinu a Adam v nastaveném čase mohl přidat třetí branku.

Slovácko si připsalo další tři body, vyhrálo i v Olomouci

Fotbalisté Slovácka si v druhé lize připsali další tři body. Po úvodním jarním vítězství 3:0 nad Jihlavou vyhráli svěřenci trenéra Josefa Mazury i v sobotu v Olomouci, kde zdolali domácí celek HFK 1:0. V tabulce tak vystoupali už na osmé místo.

Olomouc přitom strávila většinu prvního poločasu na polovině hostů, většina jejích střel však mířila na tribunu. Soupeřovu nepřesnost potrestal v 18. minutě Dejan Jurkič, který se nejlépe zorientoval ve skrumáži před domácí brankou a prostřelil holického gólmana Šroma.

Olomoučtí hráči se tlačili dopředu i na začátku druhé půle, poté však začali nakopávat míče nepřesně a k brance se příliš nepřibližovali. HFK nejvíce zahrozil dvakrát z přímého kopu, Vajdova i Dadákova střela však těsně minuly pravou tyč.

V nastavení mohl ještě pojistit vítězství hostů Sládek, jenž unikl společně s Kazárem, jenže Šrom včas vyběhl a poslední šanci Slovácka zlikvidoval.

Sokolov - Bohemians 1905 1:2 (0:0)
Branky: 60. Čada - 62. Škoda, 76. Róth. Rozhodčí: Bílek - Hojsík, Jiřík. ŽK: Duchnič (Sokolov). Diváci: 2820.
Sokolov: Ilizi - Kura, Jandík, Knakal, Čupr (84. Habai) - Podrazký, Čada, Pilař, Vaněček (73. Hanzlík) - Jirouš, Salák (46. Duchnič). Trenér: Havlíček.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, Rychlík - Kotyza (72. Moravec), Morávek, Adam, Róth (82. Růžička) - Slezák, Škoda. Trenér: Hoftych.
HFK Olomouc - Slovácko 0:1 (0:1)
Branka: 18. Jurkič. Rozhodčí: Možíš - Handlíř, Gallo. ŽK: Vajda - Chmelíček, Cleber. Diváci: 950.
HFK: Šrom - Lukášek, Kalvoda, Dadák, Josefík - Grim (65. Zlatohlavý), Vajda, Kučerňák, Mucha (78. Libič) - Korčián, Krutý (65. Vrána). Trenér: Mucha.
Slovácko: Filipko - Randa, Němčický, Formánek, Jurkič - Fujerik, Görner, Perůtka, Cleber (81. Kazár) - Holub (72. Sládek), Chmelíček (90. Reinberk). Trenér: Mazura.

Reklama

Související témata: