Hlavní obsah

Ústí nad Labem porazilo v druhé lize HradecKrálové

ÚSTÍ NAD LABEM

Fotbalisté Ústí nad Labem porazili v 18. kole druhé ligy Hradec Králové 1:0 a v tabulce jim patří čtvrté místo s dvoubodovým odstupem za druhou Jihlavou. Z množství brankových šancí využili domácí jen jednu, v 72. minutě se prosadil Nádeníček.

Článek

Už ve třetí minutě vykopl královéhradecký kapitán Wozniak míč z prázdné branky po Pilíkově střele. Poté zahrozil na druhé straně Bukač, který však domácí branku z malého vápna přestřelil. Následně hradecký brankář Lindr zlikvidoval závar před svojí brankou a jeho ústecký protějšek Porcal si poradil s Karalovou hlavičkou.

Po 20 minutách hry se objevil před hradeckou brankou nehlídaný Šmrha, Lindr se mu ale vrhl pod nody a nebezpečí zažehnal. Před přestávkou netrefil zblízka branku hostů Veverka, v úvodu druhého poločasu pak Lindr zneškodnil Valentovu střelu efektní robinsonádou. Východočeši se dál jen bránili a jejich řídké protiútoky nebyly nebezpečné.

V 72. minutě dostal střídající ústecký útočník Nádeníček míč do šestnáctky, jeho první střelu Lindr vyrazil, ale na dorážku už nestačil. Střelec branky si v euforii strhl dres, za což dostal od rozhodčího Kocourka žlutou kartu. V závěrečných minutách zápasu už Severočeši těsné vedení aktivní hrou uhájili.

Most zdolal Karvinou 1:0

Fotbalisté Mostu v neděli porazili v druhé lize Karvinou 1:0. Předposlední celek tabulky inkasoval jediný gól po rohu, z nějž v 27. minutě skóroval Štumpf. Závěrečná snaha hostů už k vyrovnání nevedla.

V utkání dvou hornických měst se hrál od úvodu oboustranně útočný fotbal. Všechny akce však končily buď ještě před pokutovým územím, nebo v náručích brankářů.

Na první vyloženou šanci se tak čekalo až do 27. minuty, ale hned přinesla gól. Na Fraňkův rohový kop si naběhl Štumpf a před brankářem hostů Kučerou usměrnil míč do sítě.

Za chvíli mohl Franěk náskok Mostu zvýšit, jeho slabé střele karvinský gólman jen přihlížel, ale míč skončil těsně vedle tyče. Před přestávkou poprvé výrazněji zahrozili i hosté, Juska však vypálil nepřesně.

Po změně stran už byli hosté směrem dopředu mnohem aktivnější, ale přestože si vytvořili několik vyložených šancí, vyrovnat nedokázali. Opic ztroskotal na brankáři Palečkovi a hned dvakrát při zakončení ve slibné pozici neuspěl Mišinský. Most těsné vedení uhájil a získal první jarní body.

Ústí nad Labem - Hradec Králové 1:0 (0:0)
Branka: 72. Nádeníček. Rozhodčí: Kocourek - Večeřa, Dobrovolný. ŽK: Franc, Nádeníček - Karal, Němeček. Diváci: 797.
Ústí nad Labem: Porcal - L. Dvořák, Valenta, Džuban, Kaňa - Franc (80. Rudnyckyj), Martykán, Šmrha, Benčík - Pilík (90. Karlík), Veverka (61. Nádeníček). Trenér: Habanec.
Hradec Králové: Lindr - Poděbradský, Wozniak, Němeček, Kalousek - Rezek, Nemček (75. Kaufman), Karal, Kasálek (46. Válek) - Bukač, P. Dvořák. Trenér: Machala.
Most - Karviná 1:0 (1:0)
Branka: 27. Štumpf. Rozhodčí: K. Hrubeš - Košec, Pospíšil. ŽK: Diego - Novák, Jursa, Buryán, Sourada. Diváci: 1560.
Most: Paleček - Fleišman, Knakal, Webster, Slabaševič (57. Ruseckij) - Sigmund, Schut, Diego (83. Loos) - Štumpf, Oboya (75. Hofmann) - Franěk. Trenér: Žák.
Karviná: Kučera - Čeman, Novák (82. Ficek), Buryán, Staš - Jursa (59. Sourada), Pavlík, Slončík, Juska (59. (Miloslavljev) - Mišinský, Opic. Trenér: Kalvoda.

Reklama