Hlavní obsah

Fotbalisté Vítkovic využili šance a podruhé na jaře vyhráli

OSTRAVA

Fotbalisté Vítkovic potvrdili úspěšný vstup do jarní části druhé ligy vítězstvím 4:2 nad Sokolovem. O výhře ostravského celku rozhodla výrazně efektivnější koncovka, o góly se rovnoměrně rozdělili útočníci Prohászka s Divišem. Hosté jsou naopak i po třetím jarním utkání bez vítězství.

Článek

Domácí si zápas usnadnili rychlým gólem, který vstřelil v sedmé minutě po Derychově akci hlavou Prohászka. Reakce Západočechů byla ale ještě bleskovější: Vaněček nepotřeboval ani minutu, aby si mezi nesoustředěnými vítkovickými zadáky našel přihrávku Jirouše a překonal Vaclíka.

Remízu ani hosté dlouho neudrželi. Aktivnější soupeř si ve 23. minutě vynutil pokutový kop, který Diviš proměnil v druhou branku. Sokolov měl znovu dvě šance k vyrovnání, ale Salák zblízka špatně umístil odražený balon a už ve druhé půli se zase vyznamenal Vaclík, který hlavičku Jirouše vytáhl na roh. Soupeř byl podstatně efektivnější. Třetím zásahem Vítkovice uklidnil znovu hlavou Prohászka, na jehož pokus Ilizi nedosáhl.

K závěrečnému náporu Západočechy nastartovaly změny v sestavě. Střídající Duchnič dal po šesti minutách na hřišti kontaktní gól a Sokolov měl více ze hry. Nejlepší druholigový kanonýr Jirouš ale neměl svůj den a další dvě vyložené šance mu zlikvidoval brankář Vaclík. Za chabou produktivitu hosty po brejku do otevřené obrany vytrestal Diviš a stvrdil vítězství Vítkovic.

Vítkovice - Baník Sokolov 4:2 (2:1)
Branky: 7. a 59. Prohászka, 24. z pen. a 75. Diviš - 8. Vaněček, 67. Duchnič. Rozhodčí: Možíš - Kordula, Lakomý. ŽK: Mach, Doležal - Jandík. Diváci: 240.
Vítkovice: Vaclík - Derych, Doležal, Švestka, Čáp - Mach (61. Hrdlovič), Motyčka, Mikulenka (88. Kuchař), Lattmann (76. Kříva) - Diviš, Prohászka. Trenér: Palička.
Sokolov: Ilizi - Kura (61. Hanzlík), Knakal, Jandík, Čupr - Podrazký, Pilař (61. Duchnič), Čada, Vaněček (85. Habai) - Jirouš, Salák. Trenér: Havlíček.

Reklama

Související témata: