Hlavní obsah

Fotbalisté Bohemians 1905 se opět přiblížili postupu

Fotbalisté Bohemians 1905 udělali vítězstvím 2:0 nad HFK Olomouc další důležitý krok k postupu do nejvyšší soutěže. Vedoucí tým druhé ligy využil zaváhání Dukly a vzdálil se třetímu nepostupovému místu na osm bodů. Před druhou Jihlavou mají Bohemians stále čtyřbodový náskok.

Článek

Od prvních minut měli domácí výraznou převahu, ale HFK Olomouc pod vedením nového trenéra Miroslav Kouřila dobře a organizovaně bránili. Když už hosté přežili úvodní nápor, Klokani po chvilce útlumu udeřili. Krásná akce začala od Ference Rótha, který dlouhým pasem našel na druhé straně vápna Kotyzu. Ten hlavou sklepl míč pro Morávka, jenž nádhernou ranou z voleje propálil všechny obránce i brankáře. Převaha zelenobílých pokračovala i nadále, Hanáci vyráželi do rychlých brejků, které ale většinou končily na domácích stoperech.

Definitivní rozhodnutí přinesl úvod druhé půle, kdy byl znovu v hlavní roli devatenáctiletý talent Bohemians. Nejprve se Kotyza odvážně vrhl mezi dvojici obránců, prošel až do vápna, jeho střelu obránci zblokovali a Morávek z velkého vápna nůžkami z voleje vstřelil další krásný gól. Přes šest tisíc diváků bylo v euforii. Hosté se poté dostali do několika náznaků šancí, ale všechny zlikvidoval brankář Sňozík. Závěr utkání se už dohrával za potlesku zaplněných tribun. Bohemians 1905 potvrdili vítězstvím stoprocentní jarní bilanci.

Bohemians 1905 - HFK Olomouc 2:0 (1:0)
Branky: 27. a 48. Morávek. Rozhodčí: Makovička - Čecháček, Drastík. ŽK: Hartig - Dadák. Diváci: 6316.
Bohemians 1905: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, Rychlík - Kotyza (63. Moravec), Adam (80. Jungr), Morávek, Róth - Škoda, Hartig (84. Slezák). Trenér: Hoftych.
HFK: Šrom - Lošťák, Kalvoda, Zlatohlavý, Josefík (68. Krutý) - Dadák (76. Mucha), Grim, Libič, Vajda - Korčián, Vrána (84. Los). Trenér: Kouřil.

Reklama

Související témata: