Hlavní obsah

Sparta B porazila Sokolov 3:2 a už není v druhé lize předposlední

PRAHA

Fotbalisté B-týmu Sparty zvítězili v 21. kole druhé ligy 3:2 nad Sokolovem. Díky tříbodovému zisku, k němuž výrazně přispěl autor dvou branek Jakub Rada, opustili Pražané v tabulce sestupovou patnáctou pozici.

Článek

Domácí tým se na Strahově dostal do vedení s notnou dávkou štěstí. Na konci úvodní čtvrthodiny trefili sokolovští zadáci při odkopu Radu a odražený míč se dokutálel za záda překvapeného gólmana Iliziho. Sokolov se však záhy dočkal vyrovnání, když Kozáčik vyrazil prudký centr přímo k Duchničovi, jenž bez potíží dopravil míč do odkryté branky. Poločasové vedení pak zajistil Spartě svým druhým gólem Rada, který proměnil pokutový kop, nařízený za faul na Třešňáka.

Do druhé půle vstoupili aktivněji hosté, sparťanská obrana ale jejich útoky úspěšně zachytávala. Jako blesk z čistého nebe pak přišel na druhé straně rychlý brejk, na Krobův přetažený centr si naběhl Droppa a s tečí propálil Iliziho potřetí.

Dvoubrankové vedení domácí mladíky uklidnilo a bez větších problémů si hlídali náskok. Když už se zdálo, že dovedou utkání v poklidu do vítězného konce, dostal se po rohovém kopu k odraženému míči opět Duchnič a zavěsil pod břevno.

V nervózním závěru sledovaly necelé tři stovky diváků ještě několik sokolovských závarů, sparťanský brankář Kozáčik při nich ale své spoluhráče podržel.

Sparta Praha B - Baník Sokolov 3:2 (2:1)
Branky: 13. a 38. z pen. Rada, 65. Droppa - 22. a 85. Duchnič. Rozhodčí: Franěk - Pelikán, Santarius. ŽK: Krob - Čupr, Šmerda, Knakal. Diváci: 286.
Sparta B: Kozáčik - Valíček, Sus, Hejda, Krob - Glaser (46. Droppa), Rada, Folprecht (67. Kokoška), Podaný - Třešňák, Piroska (78. J. Kadlec). Trenér: Svoboda.
Sokolov: Ilizi - Knakal, Podrazký, Vaněček, Jandík - Čada (62. Pilař), Čupr, Javorský, Salák (46. Šmerda) - Jirouš, Duchnič. Trenér: Havlíček.

Čáslav vyhrála ve Fulneku

Fotbalisté Čáslavi zvítězili 4:0 na hřišti beznadějně posledního Fulneku a uchovali si naději na postup do nejvyšší soutěže. Na třetím místě tabulky po sobotě ztrácejí čtyři body na druhou Jihlavu, která má odehrán o zápas víc.

Čáslav po celý zápas převyšovala snaživý domácí tým po všech stránkách a svou převahu dokázala vyjádřit i gólově. Rozhodnuto v podstatě bylo už po prvním poločase, a když se brzy po změně stran nechal vyloučit fulnecký Schulmeister, nebylo o výhře hostí pochyb. Dvěma góly se blýskl jejich nejlepší hráč zápasu Dian.

Fulnek dosud na jaře nebodoval.

Fulnek - Čáslav 0:4 (0:2)
Branky: 22. a 80. Dian, 9. Ondrášek, 64. Fikejz. Rozhodčí: Makovička - Filípek, Pospíšil. ŽK: Janoviak, Sokol - Špidlen, Fikejz, Ondrášek. ČK: 48. Schulmeister (Fulnek). Diváci: 320.
Fulnek: Pospěch - Lang, R. Krása, Sedlák, Sokol - Huvar (73. Štůrala), Černoch, Vaculín, Houška (68. Ďurica) - Schulmeister, Janoviak. Trenér: Chlebek.
Čáslav: Frydrych - Kotrba, Mráz, Vít, Špidlen (81. Filip) - Dolejš (75. Bednář), Fikejz (71. Brunclík), Prášil, Kocourek - Ondrášek, Dian. Trenér: Koubek.

Jihlava si veze z Karviné jen bod

Karvinští byli favorizované Jihlavě přinejmenším vyrovnaným soupeřem, ale svou převahu nedokázali vyjádřit číselně. Proto se museli spokojit s bodem za remízu 1:1. Ztráta hostí na druhém místě tabulky na vedoucí Bohemians 1905 se tak v neděli může ještě zvětšit.

Domácí většinou stereotypně nakopávali míče před jihlavskou branku. V 37. minutě však Ficek centroval z pravé strany a zcela volný Opic zajistil Karviné vedení. Hned po změně stran však jihlavský Faldyna přehlavičkoval Jursu a jeho přihrávku pohotově zužitkoval Simr. Domácí pak znovu zahrozili v 56. minutě, kdy Opic nastřelil břevno Wintrovy branky.

Karviná - Jihlava 1:1 (1:0)
Branky: 37. Opic - 46. Simr. Rozhodčí: Paták - Zlámal, Handlíř. ŽK: Čeman - Stohanzl, Faldyna. Diváci: 3068.
Karviná: Kučera - Jursa, Čeman, Buryán, Juska - Ficek, Pavlík, Slončík, Milosavljev (77. Tchami) - Opic (62. Sourada), Mišínský. Trenér: Kalvoda.
Jihlava: Winter - Gabriel, Tlustý, Kadlec, Urban - Štohanzl (68. Veselý), Lovětínský (65. Vydra), Karlík, Cihlář - Simr, Faldyna (75. Gába). Trenér: Marko.

HFK Olomouc získala bod v Opavě

HFK Olomouc uhrála v sobotním utkání 21. kola druhé ligy remízu 1:1 na hřišti Karviné, ale v tabulce zůstali předposlední. Domácí si od začátku vytvořili územní převahu, ale bez brankových příležitostí. Až ve 22. minutě poslal Pulkert z trestného kopu od pravé postraní čáry dlouhý centr do pokutového území HFK, nejvýš vyskočil Kolínek a hlavou nedal brankáři Trančíkovi šanci.

Ve druhém poločase Hanáci zvýšili aktivitu, ale brankáře Nováka neohrozili. V 64. minutě z přímého kopu z hranice šestnáctky těsně minul horní roh branky Barteska, o minutu později se unikající Halaška vyhnul olomouckému brankáři, ale ani jeho přízemní střela z úhlu cestu do opuštěné branky nenašla. Naopak v 71. minutě se dostal míč ke Grimovi a ten jedinou střelou do prostoru branky z dvaceti metrů po teči domácích obránců vyrovnal.

V závěrečném náporu Opavy ještě střílel z deseti metrů Halaška, ale Lošťák na brankové čáře zastoupil brankáře a zajistil tím hostům cenný bod.

Opava - HFK Olomouc 1:1 (1:0)
Branky: 22. Kolínek - 71. Grim. Rozhodčí: Hrubeš - Novák, Lakomý. ŽK: Barteska - Zlatohlavý, Kalvoda, Trančík, Libič. Diváci: 2549.
Opava: Novák - Kolínek, Uvíra, Mezlík, Jelínek - Partyš, Barteska (66. Půda), Kiša, Pulkert (89. Krčmařík) - Halaška, Zapletal (80. Wirth). Trenér: Látal.
HKF Olomouc: Trančík - Lošťák, Kalvoda, Zlatohlavý, Vajda - Dadák (90. Galajda), Libič, Kučerňák (40. Mucha), Grim - Vrána, Korčián (89. Los). Trenér: Kouřil.

Slovácko remizovalo s Třincem 

Po slibném vstupu do druhé ligy přestali fotbalisté Slovácka naplňovat roli favorita a  se museli spokojit opět jen s bezbrankovou remízou s Třincem. V posledních zápasech Slovácko zápolí s koncovkou a uhrálo třetí bezgólový výsledek za sebou.

Domácím fotbalistům vyšel lépe vstup do utkání a získali převahu. Po Cleberově přihrávce ale hlavičkoval Holub pouze do břevna, naopak o deset minut později po chybě domácích zadáků Sznek jen těsně minul branku. Do konce poločasu měli ještě dvě střelecké příležitosti Holub a Jurkič, jehož střelu skluzem ale hostující zadáci na poslední chvíli odvrátili.

Po změně stran tlak Slovácka ještě zesílil. Nejblíže ke skórování měl dvakrát Holub, Kordula mířil těsně nad branku a v 71. minutě Cleber trefil jen nohy hostujícího brankáře Libčáka a odražený míč nezasáhl. V závěru už hosté jen bránili a neskrývali spokojenost s bodem.

1. FC Slovácko - Třinec 0:0
Rozhodčí: Ochotnický - Moudrý, Adámková. ŽK: Randa, Kordula, Chmelíček - Ceplák, Doubek, Sznek, Lipčák, Přecechtěl, Lisický. Diváci: 3402.
Slovácko: Filipko - Randa, Němčický (46. Šimáček), Formánek, Jurkič - Fujerik, Kordula, Stýskala (74. Hani), Cleber - Chmelíček, Holub (60. Kazár). Trenér: Mazura.
Třinec: Libčák - Lisický, Chlebek, Kuděla, Zbončák - Malíř (81. Fízek), Hanus, Hupka, Joukl (22. Ceplák) - Sznek, Doubek. Trenér: Cviertna.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články