Hlavní obsah

Most přišel s Opavou o body vlastním gólem

MOST

Fotbalisté Mostu remizovali v 22. kole druhé ligy s Opavou 1:1. Hosté v druhém poločase vyrovnali Knakalovým vlastním gólem.

Článek

Mostečtí fotbalisté v předchozích dvou zápasech vyšli gólově naprázdno, proti Opavě však skórovali z první přímé střely na branku. Franěk v sedmé minutě vyslal do sólového úniku Oboyu, který gólmana Nováka překonal střelou mezi nohy.

Jinak první dějství mnoho vzruchu před brankami nenabídlo. Opavští se k zakončení nedostali vůbec a na druhé straně dělovku aktivního Oboyi zkrotil Novák.

Slezany spasil až kuriózní moment v 58. minutě. Po dlouhém nákopu brankáře Nováka se mostecká obrana nedohodla a Knakalova hlavička skončila za zády překvapeného gólmana Šavola. Vrátit domácímu mužstvu vedení mohl vzápětí Loos, ale po rohovém kopu mířil těsně nad břevno.

Nešťastný moment s Mostem evidentně otřásl. Domácí se znovu dostali do tempa až v závěrečných minutách, přes souvislý tlak ovšem už druhou branku vstřelit nedokázali. Opava si tak ze severu Čech odvezla cenný bod.

Druhá fotbalová liga, 22. kolo:
Baník Most - SFC Opava 1:1 (1:0)
Branky: 7. Oboya - 58. vlastní Knakal. Rozhodčí: Paták - Zlámal, Štěrba. ŽK: Fleišman, Diego - Jelínek, Mezlík, Cigánek. Diváci: 1338.
Most: Šavol - Loos, Webster, Knakal, Fleišman - Andrei (65. Boutasgount), Schut, Štumpf (83. Jedinák), Diego - Oboya (75. Frnoch), Franěk. Trenér: Žák.
Opava: Novák - Kolínek, Uvíra, Mezlík, Cigánek - Partyš, Kiša (61. Pulkert), Barteska, Zapletal (75. Šultes) - Jelínek, Halaška (83. Krčmařík). Trenér: Látal.

Reklama

Související témata: