Hlavní obsah

Čáslav se první domácí výhrou na jaře posunula za Bohemians 1905

ČÁSLAV

Fotbalisté Čáslavi porazili v odloženém utkání 18. kola druhé ligy Vítkovice jasně 3:0 a posunuli se v tabulce na druhé místo. Zenit ztrácí pět bodů na vedoucí Bohemians 1905, s kterými se utká v Praze v neděli. Strůjcem vítězství Čáslavi byl Michal Dian, po jehož standardních situacích padly všechny tři góly. Svěřenci trenéra Miroslava Koubka se ve středu doma střelecky prosadili poprvé v jarní části soutěže.

Článek

Jarní čekání na gól ve Vodrantech skončilo ve 40. minutě. Dian ze zkráceného rohu posadil míč přímo na hlavu Jiřího Víta, který rozjásal domácí tribuny. Ještě do poločasu mohli hosté vyrovnat. Divišův centr odskočil na nerovném terénu, míč přeskočil Špidlena a osamocený Mach pálil sice tvrdě, ale jen do tyče.

Druhý poločas Čáslavští sehráli výborně a soupeře k ničemu nepustili. Nebezpečí pro gólmana Vaclíka znamenaly hlavě Dianovy standardní situace. V 60. minutě Ondrášek po jeho trestném kopu přestřelil, ale o chvíli později už se domácí radovali. Po Dianově dalším trestném kopu se Mrázova střela odrazila od obránců k Dolejšovi, na jehož ránu k tyči Vaclík reagoval pozdě.

Čáslav pak zcela ovládla hru. V 69. minutě Prášil z vyložené pozice hlavičkoval vedle, dvakrát levou nohou přestřelil Kotrba, nad mířil hlavou i Vít. V 83. minutě si po dalším Dianově trestném kopu udělal v šestnáctce místo Ondrášek a hlavou uzavřel na 3:0.

Odložené utkání 18. kola druhé fotbalové ligy:
Čáslav - Vítkovice 3:0 (1:0)
Branky: 40. J. Vít, 63. Dolejš, 83. Ondrášek. Rozhodčí: R. Hrubeš - Moudrý, Koval. ŽK: Mráz - Diviš, Motyčka. Diváci: 588.
Čáslav: Frydrych - Kotrba (86. Brunclík), Mráz, J. Vít (86. Filip), Špidlen - Dolejš (89. Bednář), Prášil, Dian, Fikejz, Kunášek - Ondrášek. Trenér: Koubek.
Vítkovice: Vaclík - Hrdlovič, Švestka, Cverna, Čáp - Mach, Mikulenka, Křiva, Motyčka (77. Švehla), Lattmann (58. Thiago) - Diviš (66. Klimek). Trenér: Palička.

Reklama

Související témata: