Hlavní obsah

Fotbalisté Dukly prohráli v Opavě a zůstali za svými soky

OPAVA

Fotbalisté Dukly Praha prohráli 1:2 v Opavě a utrpěli druhou porážku v jarní části druhé ligy, která jim zkomplikovala boj o postup. Domácí vedli již po dvaceti minutách 2:0, hosté zásluhou Blahy v závěru prvního poločasu jen snížili. Dukla ztrácí tři body na třetí Jihlavu, která v pátek podlehla doma 0:1 Třinci, i druhou Čáslav, jež má k dobru nedělní duel s vedoucími Bohemians 1905.

Článek

Pražanům dnes chyběli kvůli zranění Zelenka a Mikula, hrát nemohl ani distancovaný Šmíd. Domácí měli od úvodu herní převahu, kterou zužitkovali už v 11. minutě. Po levé straně utekl Jelínek, na jehož centr vyskočil Šultes a hlavou poslal Opavu do vedení. Ve 20. minutě nahrál Barteska Halaškovi, ten se obtočil kolem zkušeného Novotného a přízemní střelou zvýšil na 2:0.

O pět minut později Blaha přeskočil gólmana Nováka, ale jeho hlavička těsně minula opavskou branku. Ve 39. minutě promarnil šanci na zvýšení náskoku Halaška, když sám před brankářem Svobodou přestřelil. Naopak v poslední minutě prvního poločasu poslal centr do pokutového území Šiml a Blaha rybičkou snížil. V 54. minutě pronikal na branku opět Blaha, přehodil Nováka, ale Kolínek odkopl míč na roh. V dalším průběhu se hra vyrovnala, bojovalo se hlavně mezi oběma šestnáctkami. V 90. minutě přestřelil z 16 metrů Kolomazník a Dukla vyšla naprázdno.

Fulnek znovu neuspěl

Fotbalisté Fulneku ani na pátý pokus v jarní části druhé ligy nebodovali. Poslední celek tabulky dnes na vlastním hřišti prohrál s Vítkovicemi 1:2.

Skóre už v desáté minutě otevřel vítkovický Mach přesnou střelou do šibenice. Vyrovnat mohl domácí Houška, který však svůj samostatný únik zakončil střelou doprostřed branky.

Když v 72. minutě přidal druhý gól hostů Prohazska, utkání se zdálo být rozhodnuto. O čtyři minuty později se ale nechal vyloučit vítkovický Doležal a Vaculín střelou k tyči z trestného kopu udělal ze zápasu drama. Vyloženou šanci k vyrovnání si domácí nevypracovali, navíc také dohrávali v deseti bez vyloučeného Janoviaka.

Karviná přehrála Spartu

Fotbalisté Karviné získali dnes ve druhé lize důležité body k záchraně. Nad rezervou pražské Sparty vyhrál nováček 3:2 a pošesté za sebou odešel ze hřiště neporažen. Moravané se ve vyrovnané tabulce vyhoupli už na devátou příčku.

Klíčovou postavou utkání byl jednatřicetiletý útočník domácích Opic, jenž vstřelil dvě branky. Navíc ve 32. minutě zařídil penaltu, z které Jursa poslal Karvinou do vedení 2:1. Skvělý výkon mohl korunovat deset minut před koncem, ale další pokutový kop za stavu 3:1 sám provedl velmi špatně.

Domácí se tak museli v závěru ještě o výsledek strachovat. Sparťanská rezerva je přehrávala a brankou Švece dokázala ještě poslední minuty zdramatizovat.

Opava - Dukla Praha 2:1 (2:1)
Branky: 11. Šultes, 20. Halaška - 45. Blaha. Rozhodčí: Drábek - Wilczek, Vysloužil. ŽK: Barteska, Uvíra, Kolínek - Kolomazník, Malý, Šiml, Gedeon. Diváci: 2344.
Opava: Novák - Kolínek, Cigánek, Mezlík, Jelínek - Partyš, Barteska, Uvíra, Zapletal (84. Krčmařík) - Šultes (62. Pulkert), Halaška, (72. Kiška). Trenér: Látal.
Dukla Praha: Svoboda - Svatonský, J. Vorel, Novotný, Mičic (68. Ismaili) - Šiml (86. Kučera), Gedeon, Kolomazník, Malý - Blaha, Chigou (57. Kulvajt). Trenér: Bittengel.
Fulnek - Vítkovice 1:2 (0:1)
Branky: 77. Vaculín - 10. Mach, 74. Prohazska. Rozhodčí: Hájek - Pelikán, Adámková. ŽK: Černoch, Huvar, R. Krása, Janoviak - Švehla. ČK: 90.+3 Janoviak - 76. Doležal. Diváci: 232.
Fulnek: Pospěch - Lang (89. Otýpka), R. Krása, Sedlák, Vaculín - Huvar (82. Blažek), Houška (77. Ďurica), Solnický, Sokol - Černoch, Janoviak. Trenér: Chlebek.
Vítkovice: Vaclík - Hrdlovič, Doležal, Švestka, Čáp - Mach, Mikulenka, Motyčka, Lattman (75. Křiva) - Diviš (64. Klimek, 78. Švehla), Prohazska. Trenér: Palička.
Karviná - Sparta B 3:2 (2:1)
Branky: 21. a 71. Opic, 32. Jursa z pen. - 7. Piroška, 86. Švec. Rozhodčí: Hrubeš - Filípek, Santarius. ŽK: Jursa - Hejda, Peter. Diváci: 3082.
Karviná: Pillár - Jursa, Staš, Buryán, Čeman - Tchami (46. Sourada), Pavlík, Slončík, Milosavljev (90.+1 Hoffmann) - Opic, Mišinský (78. Juska). Trenér: Kalvoda.
Sparta B: Švenger (46. Pávek) - Droppa, Švec, Hejda, Podaný - Kokoška (77. Valenta), Folprecht, Rada, Peter (66. Belaid) - Piroška, J. Kadlec. Trenér: Svoboda.

Reklama