Hlavní obsah

Kadlec zachránil sparťanskému béčku remízu se Slováckem

PRAHA

Branka střídajícího Jana Kadlece krátce po příchodu na hřiště zachránila fotbalistům B-týmu pražské Sparty bodový zisk v utkání se Slováckem. V 24. kole druhé ligy remizoval nečekaný semifinalista domácího poháru v Praze 1:1.

Článek

První gólová šance se zrodila v 13. minutě, kdy se po rychlé kombinační akci Slovácka dostal k zakončení Sládek a tvrdou střelou trefil tyč. Následnou dorážku pak zablokoval vlastním tělem Sus.

O čtyři minuty později však již sparťanská obrana kapitulovala. Po další rychlé akci poslal přesnou přihrávku napříč pokutovým územím Perůtka a Cleber z voleje prostřelil Švengera.

V 22. minutě se po autovém vhazování dostal ke střele Jeslínek a jeho pokus hostující obrana na poslední chvíli tečovala těsně mimo branku. Po následném rohovém kopu zkoušel štěstí Podaný, brankář Filipko ale míč skvělým zákrokem vyrazil.

Blízko vyrovnání byli svěřenci trenéra Svobody za další dvě minuty, kdy si po faulu na Folprechta postavil míč na značku pokutového kopu Jakub Rada. Tvrdou přízemní střelu však poslal jen do tyče.

Vytouženého vyrovnání se domácí dočkali až v 65. minutě, kdy si na Glaserův centr naskočil střídající Kadlec a po odrazu od tyče dopravil míč do sítě. Vstřelený gól přinesl na kopačky sparťanů uklidnění, obrana Slovácka je však do dalších šancí příliš nepouštěla.

Skóre se naopak mohlo změnit na druhé straně, když se v 80. minutě kolem svého strážce obtočil aktivní Sládek, jehož střelu však Švenger vyrazil. A když se v závěru neujaly ani další náznaky šancí domácích fotbalistů, skončilo rušné utkání remízou 1:1.

Hradec Králové zvítězil v Sokolově

Sokolovští fotbalisté dnes prohráli v 24. kole druhé ligy s Hradcem Králové 1:4. Hosté už po dvanácti minutách vedli o dvě branky a zápas již nepustili z rukou.

V páté minutě poslal Východočechy do vedení hlavou Dvořák a o sedm minut později to bylo už 0:2, když se po rohovém kopu ve vápně nejlépe zorientoval Karal a dopravil míč za brankovou čáru. Čuprův odkop už přišel pozdě.

I přes špatný vstup do zápasu měli domácí fotbalisté více ze hry. Hrálo se prakticky jen na hradecké polovině, ale útočné snažení Sokolova bylo neškodné. S centry si pozorná hradecká obrana snadno poradila a posílala míče vpřed do nebezpečných protiútoků. V 39. minutě jeden z nich skončil faulem na pronikajícího Dvořáka a penaltu s jistotou proměnil Fischer.

Do druhého poločasu nastoupili Sokolovští s ještě větší aktivitou, avšak ohrozit branku Hradce stále nedokázali. Záblesk naděje přišel až v 60. minutě, kdy se po rohovém kopu hlavou prosadil kapitán Pilař.

Domácí poté vrhli všechny síly do útoku, ale další kýžené snížení nepřišlo. Naopak z jediné střely v druhém poločase přidal Hradec Králové čtvrtou branku, když v 89. minutě skóroval Zinke.

Dukla neudržela v Olomouci vedení nad HFK, domácí zachránil Vrána

Fotbalisté Dukly Praha promarnili možnost posunout se v tabulce na postupové druhé místo. V Olomouci v závěru přišli o výhru nad místním HFK. Zápas skončil remízou 1:1, po níž Pražané zůstali čtvrtí a hanácký tým předposlední.

Takticky vedený první poločas se nesl v defenzivním duchu a příliš fotbalovosti nenabídl. Po několika kličkách zahrozili pouze domácí Libič a Mucha. Po přestávce se však prosadili hosté, po centru Svatonského doklepl míč do branky Šiml.

O záchranu hrající HFK poté začal bojovat o vyrovnání a úspěch se dostavil v 76. minutě. Na křídle se uvolnil Grim a centrem našel na zadní tyči Vránu, který přesně zakončil.

Dukla mohla jít opět do vedení, ale Novotný v závěru přestřelil. V posledních minutách zase zahrozili domácí: prázdnou bránu netrefil z 25 metrů Vajda, Kučerňák pak před brankovou čárou hlavičkoval jen slabě a Vorel jeho pokus vyrazil.

24. kolo druhé fotbalové ligy
Sparta B - 1. FC Slovácko 1:1 (0:1)
Branky: 65. J. Kadlec - 17. Cleber. Rozhodčí: Ardeleánu - Jiřík, Pospíšil. ŽK: Krob - Kubáň, Cleber. Diváci: 256.
Sparta B: Švenger - Valíček (46. Glaser), Sus, Hejda, Krob - Droppa, Rada, Folprecht, Podaný - Jeslínek (59. J. Kadlec), Třešňák (81. Belaid). Trenér: Svoboda.
Slovácko: Filipko - Kubáň, Cleber, Kordula (69. Görner), Němčický - Perůtka, Ondřejka, Stýskala (73. Kazár), Randa - Šimáček, Sládek (84. Holub). Trenér: Mazura.
Sokolov - Hradec Králové 1:4 (0:3)
Branky: 60. Pilař - 5. Dvořák, 12. Karal, 39. Fischer z pen., 87. Zinke. Rozhodčí: Hrubeš - Hojsík, Koval. ŽK: Kura, Habai, Salák - Poděbradský, Nemček. Diváci: 1540.
Sokolov: Ilizi - Kaplan (46. Šmerda), Kura, Knakal, Čupr (70. Salák) - Podrazký, Čada, Pilař, Vaněček (42. Habai) - Jirouš, Duchnič. Trenér: Hejret.
Hradec: Lindr - Poděbradský, Chleboun, Wozniak, Kasálek - Rezek (71. Pacák) - Pilař (76. Zinke), Karal, Nemček, Fischer - Dvořák (89. Bukač). Trenér: Kotal.
Třinec - Ústí nad Labem 1:0 (1:0)
Branka: 19. Malíř. Rozhodčí: Býma - Čecháček, Santarius. ŽK: Zbončák, Hanus - Dvořák, Franc. Diváci: 1276.
Třinec: Lipčák - Lisický, Kuděla, Chlebek, Zbončák - Malíř, Hupka, Hanus (88. Šalamoun), Ceplák (53. Fizek) - Veselý (53. Joukl), Doubek. Trenér: Cviertna.
Ústí: Novák - Kaňa (46. Škoda), Valenta, Džuban, Dvořák (71. Karlík) - Rudnickij, Martykán, Šmrha, Benčík (37. Franc) - Pilík, Nádeníček. Trenér: Habanec.
HFK Olomouc - Dukla Praha 1:1 (0:0)
Branky: 76. Vrána - 51. Šiml. Rozhodčí: Hrubeš - Košec, Štěrba. ŽK: Salatin - Mikula, Bláha. Diváci: 722.
HFK: Trančík - Lošťák, Kalvoda, Zlatohlavý, Salatin - Mucha (73. Krutý), Grim (71. Kučerňák), Libič, Vajda - Korčián, Vrána (83. Los). Trenér: Kouřil.
Dukla: M. Vorel - Mikula, J. Vorel, Novotný, Šmíd (46. Mičic) - Svatonský, Šiml (75. Zelenka), Gedeon, Malý - Bláha, Kolomazník (61. Kulvajt). Trenér: Bittengel.

Reklama

Související témata: