Hlavní obsah

Dukla remízou s Třincem ztratila v boji o postup

PRAHA

Fotbalisté Dukly Praha doma jen remizovali s Třincem 1:1 a zkomplikovali si boj o postup do první ligy. Oba góly v dnešní předehrávce 25. kola druhé ligy na Julisce padly v rozmezí tří minut v závěru prvního poločasu. Na Szmekovu branku odpověděl rychle domácí Kolomazník.

Foto: Dukla Praha

Fotbalista Dukly Praha Tomáš Kulvajt

Článek

Půl hodiny se soupeři oťukávali, pak napálil míč z 20 metrů Malý, trefil břevno a jeho projektil skončil těsně před čarou. Ve 34. minutě se po autovém vhazování Dukly dostali hosté k rychlému brejku a kombinaci na jeden dotek zakončil Malíř ideální přihrávkou, ze které Szmek zblízka snadno skóroval.

Z vedení se Třinec radoval jen tři minuty. Pak Zelenka hlavou sklepl v pokutovém území míč pro Kolomazníka, který technickou střelou po zemi k tyči vyrovnal. Ve 40. minutě si naběhl domácí Mičic na dlouhý centr zprava a z voleje z rohu malého vápna minul odkrytou branku. Ve 43. minutě po chybě obraně Dukly byl sám před brankou Doubek, ale jeho lehký oblouček gólman Vorel zlikvidoval.

Po přestávce mohla rozhodnout Dukla. Ve 48. minutě se těsně před brankářem Brukem objevil Kolomazník, ale z úhlu ho nepřekonal. Obrovské štěstí měli hosté o minutu později. Kolomazník uvolnil Zelenku, který ranou z voleje zblízka trefil brankáře Bruka.

Osmnáctiletý útočník Tecl ukončil čekání Jihlavy na výhru

Po čtyřech zápasech se fotbalisté Jihlavy ve druhé lize opět dočkali vítězství. Zachraňující se HFK Olomouc v pátek doma porazili 1:0 a posunuli se v tabulce na druhé místo před Čáslav, která má k dobru nedělní utkání v Hradci Králové. O výhře Jihlavy rozhodl dvanáct minut před koncem střídající osmnáctiletý útočník Stanislav Tecl.

Domácí začali aktivně a v prvních dvaceti minutách byl v pohotovosti pouze brankář HFK Trančík. Jenže Jihlava se v koncovce trápí, což naplno demonstroval v šesté minutě Simr, který nedokázal z malého vápna dopravit míč do sítě. O tři minuty později vychytal Trančík i hlavičku Mareše.

Hosté o sobě dali poprvé vědět ve 20. minutě, Krutého bombu dokázal ale gólman Vysočiny s vypětím všech sil vyrazit. Hanáci se soustředili na obranu a hrozili pouze z rychlých brejků a standardních situací. Z jedné takové mohl otevřít skóre Grim, ale jeho střela z 25 metrů jen těsně minula Vojáčkovu branku.

I po přestávce začali aktivněji domácí. V 56. minutě orazítkoval nejprve levou tyč Kaplan a za deset vteřin ho napodobil Gabriel, který pro změnu trefil pravou tyč. V 78. minutě už propukla v táboře domácích fanoušků radost. Čekání na gól utnul z dorážky Tecl, který byl v té době na hřišti devět minut.

25. kolo druhé fotbalové ligy
Dukla Praha - Třinec 1:1 (1:1)
Branky: 37. Kolomazník - 34. Szmek. Rozhodčí: Bílek - Filípek, Zlámal. ŽK: Novotný, Chigou (oba Dukla). Diváci: 758.
Dukla: M. Vorel - Mikula, J. Vorel, Novotný, Mičic - Svatonský (85. Bayer), Šiml, Gedeon, Malý (78. Chigou) - Kolomazník, Zelenka. Trenér: Bittengel.
Třinec: Bruk - Lisický, Chlebek, Kuděla, Martinčík - Malíř, Hanus (73. Hupka), Šalamoun (86. Cabák), Joukl - Szmek, Doubek (60. Přecechtěl). Trenér: Cviertna.
Vysočina Jihlava - 1. HFK Olomouc 1:0 (0:0)
Branka: 78. Tecl. Rozhodčí: Zelinka - Večeřa, Pelikán. ŽK: Salatin, Kalvoda, Korčián, Zlatohlavý, Krutý (všichni HFK). Diváci: 1550.
Jihlava: Vojáček - Gabriel, Tlustý, Kadlec, Mareš - Štohanzl, Urban, Gába (84. Karlík), Kaplan (68. Tecl) - Vydra (66. Veselý), Simr. Trenér: Marko.
HFK: Trančík - Lošťák, Kalvoda, Zlatohlavý, Salatin (68. Mucha) - Krutý, Grim (75. Kučerňák), Libič, Vajda (85. Galajda) - Korčián, Vrána. Trenér: Kouřil.

Reklama