Hlavní obsah

Fulnek prohrál se Spartou B 0:2 a opouští druhou ligu

PRAHA

Fulnečtí fotbalisté sestupují z druhé ligy. Rozhodla o tom jejich sobotní domácí prohra v 25. kole se Spartou B 0:2. Rovněž ohrožení Pražané si tak připsali v boji o záchranu cenné tři body, které jim po změně stran zajistil dvěma góly v rozmezí čtyř minut Piroska. Ten nejprve přehodil domácího gólmana Pospěcha a krátce nato přidal výstavní střelou druhou branku.

Článek

Omlazená domácí sestava se sice snažila, ale nakonec Fulnečtí ani tentokrát nedosáhli na své první jarní body.

Karviná přišla o výhru nad Bohemians 1905 vlastním gólem

Fotbalisté vedoucího celku druhé ligy Bohemians 1905 v sobotu remizovali v Karviné 1:1 a pět kol před koncem mají před třetí Čáslaví devítibodový náskok. Hosté však dlouho prohrávali a bod jim zajistil až Stašův vlastní gól z 85. minuty.

Karvinský tým začal velmi slibně, výborně kombinoval a vytvořil si herní převahu. Dlouhán Opic měl dvě velké šance a postaral se i o vedoucí branku: po faulu na rychlého Milosavljeva prostřelil z trestného kopu děravou zeď Bohemians. Karvinský kanonýr se tak trefil již podesáté v ročníku.

Od 25. minuty převzali iniciativu Pražané, ovšem nedovedli se přes pozornou obranu Karviné prosadit. Začátek druhého poločasu patřil opět Karviné, ve slibných pozicích se ocitli Pavlík a Mišinský, ale Sňozík jejich hlavičky bravurně zneškodnil.

Bohemians se hnali za vyrovnáním, zejména Škoda dělal domácí obraně velké problémy. Nakonec to byl právě on, kdo v 85. minutě odcentroval před Pillárovu branku a jeho centr si Staš srazil do vlastní sítě.

Opavští porazili Vítkovice 3:0

Opavští fotbalisté v sobotu porazili v 25. kole druhé ligy Vítkovice 3:0. V závěru první půlhodiny se rychle po sobě trefili Kolínek a Šultes, třetí branku přidal v závěru zápasu Halaška.

Do utkání nastoupili Ostravané s pětičlennou zálohou a pouze s Divišem na hrotu. Mírnou územní převahu zúročili domácí v 27. minutě, kdy Partyš rozehrál roh, Šultes míč přizvedl a Kolínek hlavou poslal opavský tým do vedení.

O čtyři minuty později odcentroval Jelínek z přímého kopu směrem na branku a Šultes jemnou tečí zvýšil na 2:0. Poté měl velkou šanci Halaška, jenž obral o míč Doležala a obešel i brankáře Vaclíka, ale od brankové čáry už opuštěnou branku netrefil.

Po přestávce poslal trenér Palička do hry Kuchaře, který hru Vítkovic podstatně oživil. Velkou šanci snížit promarnili hosté v 53. minutě, kdy právě Kuchař střelou z 20 metrů trefil tyč a následnou dorážkou orazítkoval druhou tyč Diviš.

Pak se hra vyrovnala a odehrávala se mezi šestnáctkami. Až v 73. minutě se v pokutovém území uvolnil Šultes, ale těsně minul. V 87. minutě utekl po levé straně Pulkert, do jeho centru se položil Halaška a hlavou pojistil vítězství Opavy.

Slovácko po šesti remízách porazilo Sokolov 2:1

Zlepšená koncovka po změně stran zajistila fotbalistům Slovácka po šesti předcházejících remízách plný bodový zisk. Tým z Uherského Hradiště v sobotu zvítězil v 25. kole druhé ligy nad Sokolovem 2:1.

Vedoucí branku vstřelil v 55. minutě obránce Němčický, který ukončil po 332 minutách sérii střelecké nemohoucnosti Slovácka. Druhý gól přidal v 77. minutě Chmelíček, jenž dorazil do sítě míč, který po Fujerikově hlavičce stačil brankář Ilizi pouze vyrazit. Jediný gól Sokolova zaznamenal Pilař, jemuž po chybě domácí obrany připravil šanci Jirouš.

Slovácko mělo v prvním poločase výraznou územní převahu, šance spoluhráčům chystal zejména aktivně hrající Cleber. Po jeho centru ale volný Fujerík netrefil v 13. minutě branku a o pět minut později Cleberovu střelu vyrazil Ilizi.

Slovácko sice diktovalo tempo, v konce ale bylo dlouho nepřesné. Sokolov se za celý úvodní poločas vzmohl na jedinou vážnější šanci, když dvě minuty před přestávkou chytil Jiroušovu střelu brankář Filipko.

Po změně stran oba týmy více otevřely hru. V útočnějším pojetí fotbalu si vedli lépe domácí hráči, kteří ale v závěru po inkasované brance hodně znervózněli a mnoho nechybělo, aby výhru po vlastních chybách ztratili.

25. kolo druhé ligy:
Fulnek - Sparta Praha B 0:2 (0:0)
Branky: 47. a 51. Piroska. Rozhodčí: Býma - Chytil, Drastik. ŽK: Sokol, Janoviak - Švec, Švenger. Diváci: 212.
Fulnek: Pospěch - Solnický, R. Krása, Vaculín, Sokol - Huvar, Blažek (81. Ďurica), Janoviak (83. Lang), Škopek - Bitomský (68. Houška), Schulmeister. Trenér: Chlebek.
Sparta B: Švenger - Droppa, Hejda, Švec, Krob - Glaser, Rada, Folprecht, Podaný (67. Belaid) - Piroska (87. Valenta), Třešňák (46. Kadlec). Trenér: Svoboda.
Opava - Vítkovice 3:0 (2:0)
Branky: 27. Kolínek, 31. Šultes, 87. Halaška. Rozhodčí: Makovička - Štěrba, Koval. Bez karet. Diváci: 1818.
Opava: Novák - Kolínek, Cigánek, Mezlík, Jelínek (83. Pulkert) - Partyš, Barteska, Půda, Kiša - Šultes (80. Krčmařík), Halaška (89. Horka). Trenér: Látal.
Vítkovice: Vaclík - Hrdlovič (77. Klimek), Doležal, Švestka, Čáp - Mach, Motyčka, Křiva, Mikulenka (88. Limanovský), Lattmann (46. Kuchař) - Diviš. Trenér: Palička.
Karviná - Bohemians 1905 1:1 (1:0)
Branky: 17. Opic - 85. vlastní Staš. Rozhodčí: Možíš - Peřina, Kubáň. ŽK: Staš - Lukáš, Adam. Diváci: 3245.
Karviná: Pillár - Hoffmann, Čeman, Buryán, Staš - Jursa, Pavlík, Ficek, Milosavljev (86. Juska) - Opic (90. Látal), Mišinský (81. Sourada). Trenér: Kalvoda.
Bohemians: Sňozík - Jindřišek, Lukáš, Nikl, Rychlík - Kotyza, Morávek, Adam (79. Ibragimov), Růžička - Hartig (31. Strnad), Slezák (46. Škoda). Trenér: Hoftych.
Slovácko - Sokolov 2:1 (0:0)
Branky: 55. Němčický, 77. Chmelíček - 86. Pilař. Rozhodčí: Hájek - Gallo, Tacina. ŽK: Němčický, Randa, Kubáň - Duchnič, Čada, Šmerda. Diváci: 3108.
Slovácko: Filipko - Randa, Formánek, Němčický, Kubáň - Fujerik, Görner (79. Kordula), Perůtka, Cleber - Ondřejka (70. Holub), Sládek (46. Chmelíček). Trenér: Mazura.
Sokolov: Ilizi - Knakal, Javorský, Hrabáč, Čupr - Podrazký, Čada (77. Salák), Šmerda, Habai (61. Vaněček) - Jirouš, Duchnič (52. Pilař). Trenér: Hejret.
Hradec Králové - Čáslav 1:1 (1:0)
Branky: 22. Kasálek - 76. Špidlen. Rozhodčí: Mikel - Wilczek, Dobrovolný. ŽK: Chleboun, Wozniak - Kunášek, Dolejš. Diváci: 1190.
Hradec: Lindr - Chleboun, Wozniak, Kasálek - Rezek (77. Sláma), Karal, Nemček, Pacák - Pilař (77. Zinke), Dvořák, Fischer (88. Kaufman). Trenér: Kotal.
Čáslav: Frydrych - Kunášek, Mráz, Vít, Špidlen - Dolejš, Prášil, Dian, Filip, Fikejz - Ondrášek (68. Bednář). Trenér: Koubek.
Ústí nad Labem - Most 3:0 (1:0)
Branky: 11. vlastní Jedinák, 54. Nádeníček, 82. Pilík. Rozhodčí: Hrubeš - L. Novák, Moudrý. ŽK: Pilík - Webster. Diváci: 715.
Ústí n. L.: R. Novák - Karlík, Valenta, Džuban, Škoda - Rudnickij (31. Benčík), Martykán, Šmrha (74. Volek), Franc - Pilík, Nádeníček (65. Veverka). Trenér: Habanec.
Most: Šavol - Loos (46. Schut), Jedinák, Webster, Grečiško - A. Da Silva, Boutasgount, Štumpf (62. Knakal), D. Da Silva - Frnoch (68. Hofman), Franěk. Trenér: Žák.

Reklama