Hlavní obsah

Karvinští fotbalisté se výhrou ve Fulneku přiblížili záchraně

Fotbalisté Karviné si snadným vítězstvím 3:0 na hřišti beznadějně posledního Fulneku přiblížili definitivu setrvání ve druhé lize. Před předposlední HFK Olomouc mají po dnešku desetibodový náskok a do konce soutěže zbývá sehrát čtyři kola.

Článek

Karvinští si od počátku vytvořili výraznou převahu, jejich šance však končily na výborně chytajícím Pospěchovi. To platilo i ve 14. minutě, kdy po faulu Solnického na Pavlíka chytil domácí brankář Opicovi i penaltu. Ve 35. minutě už však po chybě obrany kapituloval, když se ranou pod břevno trefil Ficek.

Nástup do druhého poločasu vyšel lépe domácím, kteří se dostali k sérii rohových kopů. Dvakrát měl na hlavě vyrovnání Janoviak, ale jeho první pokus vyhlavičkoval z brankové čáry obránce Buryán a při další jeho hlavičce se otřel míč o pravou tyč. Poté Karvinští znovu zvýšili obrátky a dvěma brankami v rozmezí šesti minut Opis a Mišinský rozhodli o vítězství.

Sokolov porazil Opavu

Po dvou porážkách za sebou fotbalisté Sokolova otočili na domácím hřišti nepříznivý vývoj utkání s Opavou a zvítězili 2:1. Třetí výhru v jarní části druhé ligy dnes Baníku zařídil gólem v 51. minutě Pilař.

Slezané byli v úvodu velmi aktivní a po sérii rohů mohli skórovat kapitán Kolínek a Uvíra. Uspěl až ve 22. minutě Šultes, který po chybě Knakala běžel sám na Iliziho, kličkou se sokolovského gólmana zbavil a střelou do prázdné branky poslal hosty do vedení. Domácí pak zařadili vyšší rychlost a převzali otěže zápasu.

Velkou šanci měl Javorský, ke kterému se odrazil míč po rohovém kopu, ale nedokázal jej dopravit za Novákova záda. Z rychlého protiútoku mohl zahrozit Halaška, který běžel sám na branku, ale na poslední chvíli ho zastavil Hrabáč. Ve 40. minutě už se domácí dočkali. Podrazký se u rohového praporku zbavil svého strážce a jeho nadýchaný centr našel na malém vápně osamoceného Knakala, který hlavičkou vyrovnal. Hned vzápětí mohli jít domácí do vedení. Jirouš se prokličkoval z levé strany do vápna, přihrávkou našel Pilaře, ale ten přestřelil prázdnou branku.

Střelecký účet po přestávce mohli opět načít hosté, ale Halaška zblízka hlavou minul. Záhy nato se trefili domácí. Jirouš narazil Pilařovi, který si obhodil obránce a zkušeně poslal míč podél Nováka do branky. Od té chvíli Baník soupeře výrazně přehrával a do ničeho Opavu nepustil.

Rezerva Sparty získala tři body

Fotbalisté Sparty B si připsali další tři cenné body v boji o udržení. Na domácím hřišti na Strahově dnes porazili 3:0 Ústí nad Labem. Na výhře sparťanské rezervy měly velký podíl posily z prvoligového "áčka"; střelecky se prosadili Jiří Jeslínek a Juraj Piroska. Vedle nich si zahráli i obránce Sergio Peter a brankář Milan Švenger.

Domácí gólman však nebude vzpomínat na zápas s Ústím nejlépe, protože v 25. minutě, do něj nešetrně zajel hostující Veverka a mladý sparťanský brankář musel být kvůli zranění kolena vystřídán. Sparta také přišla o stopera Lukáše Hejdu, který si vykloubil čelist.

Sparta otevřela skóre po dvaceti minutách, kdy se po Piroskově přihrávce trefil Lukáš Droppa. Domácí poté o výhře rozhodli v úvodu druhé půle, kdy v rozmezí tří minut dali góly Jeslínek a Piroska.

Třinec přejela HFK Olomouc

Fotbalisté Třince porazili ve druhé lize HFK Olomouc jednoznačně 4:1 a svou neporazitelnost prodloužili už na sedm zápasů. Díky výhře se svěřenci Ericha Cviertny posunuli v tabulce už na osmé místo. Po dvou gólech dali Doubek a Szmek.

Hanáci vedení Miroslavem Kouřilem, který ještě na podzim trénoval právě Třinec, si ještě více zkomplikovali boj o záchranu. Na čtrnácté Vítkovice ztrácí holický klub čtyři kola před koncem sedm bodů.

Od úvodních minut zápasu se hrálo před pokutovým územím hostům a v 11. minutě domácí svůj tlak zúročili. Po faulu na Szmeka dal první gól Doubek. Ve 27. minutě našel Zbončák přesným pasem střelce úvodního gólu a Třinec díky jeho hlavičce vedl 2:0. Hned na začátku druhého poločasu po rychlém brejku poslal Szmek míč přesně k tyči a chvíli nato se prosadil pohotovou střelou pod břevno. Hostům se v 64. minutě podařilo alespoň zmírnit debakl zásluhou Josefíka.

Fulnek - Karviná 0:3 (0:1)
Branky: 35. Ficek, 62. Opic, 68. Mišinský. Rozhodčí: Zelinka - Kubáň, Vysloužil. ŽK: Solnický, Lang (oba Fulnek). Diváci: 350.
Fulnek: Pospěch - Blažek, Krása, Vaculín, Sokol - Huvar (58. Lang), Janoviak, Schulmeister, Solnický (77. Ďurica), Houška (88. Otýpka) - Bitomský. Trenér: Chlebek.
Karviná: Pillár - Hoffmann, Čeman, Buryán, Jursa - Ficek (63. Sourada), Pavlík, Slončík (79. Juska), Milosavljev - Mišinský, Opic (70. Látal). Trenér: Kalvoda.
Třinec - HFK Olomouc 4:1 (2:0)
Branky: 11. z pen. a 27. Doubek, 46. a 52. Szmek - 64. Josefík. Rozhodčí: Adam - Ubias, Pospíšil. ŽK: Lisický, Hupka, Szmek - Galajda, Krutý. Diváci: 1012.
Třinec: Lipčák - Lisický, Chlebek, Kuděla, Zbončák - Malíř (46. Joukl), Hanus, Hupka (80. Šalamoun), Ceplák - Szmek, Doubek (64. Přecechtěl). Trenér: Cviertna.
HFK: Trančík - Lošťák, Zlatohlavý (64. Lukášek), Josefík, Salatin (29. Mucha) - Krutý, Libič (52. Kučerňák), Grim, Vajda - Galajda, Korčián. Trenér: Kouřil.
Sokolov - Opava 2:1 (1:1)
Branky: 40. Knakal, 51. Pilař - 22. Šultes. Rozhodčí: Ardeleánu - Filípek, Urban. ŽK: Hrabáč - Jelínek, Horka. Diváci: 1460.
Sokolov: Ilizi - Šmerda, Knakal, Hrabáč, Čupr - Podrazký, Javorský, Pilař (84. Kura), Vaněček (90. Habai) - Jirouš, Duchnič (89. Salák). Trenér: Hejret.
Opava: Novák - Kolínek (86. Půda), Cigánek (72. Neubert), Horka, Jelínek - Partyš, Uvíra, Barteska, Kiša - Šultes (60. Zapletal), Halaška. Trenér: Látal.
Sparta Praha B - Ústí nad Labem 3:0 (1:0)
Branky: 23. Droppa, 47. Jeslínek, 49. Piroska. Rozhodčí: Makovička - Emanuel, Peřina. ŽK: Švec - Benčík. Diváci: 216.
Sparta B: Švenger (29. Mokrohajský) - Droppa, Hejda (45. Sus), Švec, Podaný - Glaser, Rada, Folprecht, Peter - Jeslínek, Piroska (82. J. Kadlec). Trenér: Svoboda.
Ústí: Novák - Martykán, Džuban, Valenta, Kaňa (62. Dvořák) - Franc, Volek, Šmrha (71. Zachariáš), Pilík - Karlík, Veverka (33. Benčík). Trenér: Habanec.

Reklama