Hlavní obsah

Jsme zase prvoligoví, chtějí klokani slavit již v Jihlavě

PRAHA

Poslední krok je jen formalitou, přesto si ho fotbalisté Bohemians 1905 chtějí vychutnat. Lídrovi druhé nejvyšší soutěže chybí už jen poslední bodík jistoty, aby se po roční pauze okamžitě vrátil do Gambrinus ligy. Postup chtějí klokani oslavit v pátek večer v Jihlavě, která je ovšem v tabulce třetí a také stále usiluje o nejvyšší soutěž.

Článek

Těžko říci, jestli proti Jihlavě něco mají. Právě ji si však klokani vybrali pro své oslavy. Loni na podzim si Bohemka v Dolíčku připomněla 25 let od zisku historického mistrovského titulu a poté dvěma góly Morávka porazila Jihlavu 2:0. A na jaře to vychází zase tak, že na půdě stejného soupeře hodlají Bohemians 1905 stvrdit svůj bleskový návrat mezi elitu.

Právě týmy Bohemians 1905 a Jihlavy byly před sezónou pasovány na největší favority druhé ligy. Zatímco Pražané očekávání plní a čtyři kola před koncem vedou tabulku o osm bodů před Čáslaví, třetí Jihlava ztrácí na druhou příčku tři body. „Jihlava hraje o všechno, my hrajeme o postupový bod. Takže zápas má velký náboj a už se moc těšíme,“ líčí trenér Pavel Hoftych.

Dá se očekávat, že zelenobílí narazí na tuhý odpor. „V tomto duelu se hráči musí bez ohledu na bolest, únavu či psychické rozpoložení odevzdat pro vítězství. Musí za ním jít tvrdě a cílevědomě. Chci na hřišti vidět osobní statečnost a boj za tento klub a jeho fanoušky,“ vyhlásil jihlavský kouč Karol Marko.

Morávek si může vykopat svatý týden

Šampaňské prý Vršovičtí na Moravu nevezou, ale pokud kýžený bod získají, slíbil jim Hoftych třídenní volno. Speciální motivaci pak má záložník Jan Morávek, jehož čeká maturita a v případě postupu by se mohl celý týden učit.

„Týden volna potřebuji jako sůl. Musím si to hlavně všechno srovnat v hlavě. Největší vítr mám z matiky. Původně jsem si ji sám vybral, teď, když vím, jaké tam budou příklady, toho docela lituji. Snad budu mít štěstí při losu a vytáhnu si třeba kvadratické rovnice. Ty jsou v pohodě,“ svěřila se největší hvězda týmu na klubových stránkách.

Zápas začíná v 19:00 a v hledišti by měla být tisícovka fanoušků Bohemains 1905. Pražský klub nasadí i vlastní pořadatele a v případě postupu proběhnou po návratu mužstva noční oslavy v Dolíčku - stejně jako před dvěma lety po příjezdu z Olomouce.

„Bohemka má zkušené a dynamické mužstvo, které disponuje kvalitními sebevědomými hráči. My však tohoto velmi silného soupeře musíme zdolat,“ trvá jihlavský kouč Marko na svém.

Reklama

Související témata: