Hlavní obsah

Fotbalisté Vítkovic si jistotu udržení nepřiblížili

ÚSTÍ NAD LABEM

Fotbalisté Vítkovic jsou po čtvrtém zápase bez vítězství za sebou stále ohroženi sestupem. Po porážce 0:2 v Ústí nad Labem se jejich náskok na předposlední HFK Olomouc snížil na šest bodů, do konce soutěže zbývá sehrát tři kola. Severočeši jsou po 27. kole stále pátí.

Článek

Domácí přehráli svého soupeře ve všech směrech a jejich vítězství mohlo být ještě vyšší. Zápas zahájili třemi rohovými kopy, pak na druhé straně prověřil pozornost ústeckého brankáře Nováka z dálky Čáp. Po necelé čtvrthodině se ocitl v jasné šanci ústecký Franc, ale brankář Vaclík včas zachránil. Zanedlouho si ale Nádeníček naběhl na přihrávku Martykána a střelou podél brankáře přivedl Ústí do vedení.

Strážce vítkovické branky se pak vyznamenal po šancích Nádeníčka a Volka. Ústecký Novák zlikvidoval dalekonosnou střelou Lattmana. Po přestávce vytáhl Vaclík na roh střelu Martykána a poradil si i s bombou Pilíka z volného kopu. Po hodině hry mířily nůžky domácího Volka do břevna, na druhé straně vykopl ústecký obránce Dvořák míč z prázdné branky. Vítězství domácích pojistil v předposlední minutě zápasu střídající Veverka po rychlém brejku a povedené kombinaci.

Hradec Králové - Sparta Praha B 2:2 (1:2)
Branky: 11. Fischer z pen., 64. Kasálek - 13. Třešňák, 25. Valíček. Rozhodčí: Paták - Lhoták, Štěrba. ŽK: Wozniak (Hradec Kr.). Diváci: 1025.
Hradec Kr.: Lindr - Mácha, Wozniak, Kasálek - Sláma, Poděbradský, Nemček, Fischer, Pacák (33. Kalousek) - Pilař (63. Bukač), Dvořák (63. Kaufman). Trenér: Kotal.
Sparta B: Mokrohajský - Valíček, Hejda, Švec, Droppa - Glaser (86. Mareš), Folprecht, Rada, Podaný (78. Belaid) - J. Kadlec, Třešňák. Trenér: Svoboda.
Ústí nad Labem - Vítkovice 2:0 (1:0)
Branky: 22. Nádeníček, 89. Veverka. Rozhodčí: Franěk - Filípek, Ubias. ŽK: Mach, Derych (oba Vítkovice). Diváci: 556.
Ústí nad Labem: R. Novák - Škoda, M. Zachariáš, Valenta, Dvořák - Franc (67. Benčík), Martykán, Šmrha, Volek (80. Veverka) - Pilík (89. Džuban), Nádeníček. Trenér: Habanec.
Vítkovice: Vaclík - Derych (65. Hrdlovič), Doležal, Švestka, Silveira (17. Lattman) - Mach, Křiva (54. Kuchař), Motyčka, Mikulenka, Čáp - Diviš. Trenér: Palička.

Reklama

Související témata: