Hlavní obsah

Rezerva Sparty se po výhře nad Opavou udržela ve druhé lize

PRAHA

Rezerva fotbalové Sparty bude i v příští sezóně hrát druhou nejvyšší soutěž. Udržení v soutěži Pražanům zajistila sobotní domácí výhra 4:2 nad Opavou. Pětibrankovým debaklem skončil pro fotbalisty Jihlavy zápas v Sokolově. Třetí tým tabulky tím nabídl druhé Čáslavi možnost vybojovat už v neděli druhé postupové místo do nejvyšší soutěže, pokud zaváhá i čtvrtá Dukla Praha.

Článek

"Béčko" Sparty tentokrát k duelu 28. kola nastoupilo bez posil z prvního týmu. Trenér Svoboda navíc nemohl počítat s trojicí Sus, Hejda a Folprecht, která odjela s reprezentací do 19 let na kvalifikační turnaj mistrovství Evropy do Estonska.

Domácím k definitivní jistotě stačila jakákoliv výhra a sparťané za ní vykročili velmi rázně. Po brankách Podaného, Kokošky z penalty a Putze vedli v 41. minutě 3:0.

Hosté, kteří už druhou ligu jen dohrávají s jistotou umístění ve středu tabulky, ještě v prvním poločase díky Wirthovi snížili. Zápas pak zdramatizovala chyba domácího gólmana Mokrohajského, kterou potrestal přesným zásahem v 61. minutě Zapletal.

O výsledku definitivně rozhodl minutu před koncem druhým gólem v utkání Kokoška, který se trefil po pěkné individuální akci Jana Vacka.

Debakl Jihlavy v Sokolově

Sokolov adepta na postup do první ligy zcela zaskočil a v deváté minutě vedl již 3:0. Hned v první minutě byl ve vápně faulován Pilař a nařízenou penaltu poslal nejlepší střelec druhé ligy Jirouš s přehledem do horního rohu branky. V páté minutě Čada zvýšil hlavou po Vaněčkově centru na 2:0. Za další čtyři minuty přidal třetí gól Podrazký, který si na zadní tyči počkal na Jiroušův centr a akrobaticky poslal míč do sítě.

Do velké šance se dostal také kapitán Pilař, ale jeho střela po zemi jen lízla tyč. Čtvrtou branku si mohli hosté vstřelit sami, když malá domů z poloviny hřiště před gólmanem Vojáčkem skočila a jen těsně minula branku. Šokující úvod poznamenal Jihlavu natolik, že po celý poločas nebyla schopna kloudné akce.

I po přestávce se hrálo jen na jihlavskou branku. V 70. minutě přidal čtvrtou branku Javorský, který byl v tu chvíli na hřišti pár desítek vteřin. Sokolovský středopolař doklepl hlavou míč do sítě po rohu Podrazkého a hlavičce Pilaře. O další tři minuty využil Pilař kiksu jihlavské obrany a brankáře Vojáčka a s míčem doběhl až do branky.

Sparta Praha B - Opava 4:2 (3:1).
Branky: 27. z pen. a 89. Kokoška, 20. Podaný, 41. Putz - 43. Wirth, 61. Zapletal. Rozhodčí: Benedikt - Novák, Koval. ŽK: Květoň, Půda, Jelínek (všichni Opava). Diváci: 276.
Sparta B: Mokrohajský - Valíček, Švec, Rada, Droppa - Mareš (90. Divíšek), Kokoška, Glaser (64. A. Belaid), Podaný - Třešňák, Putz (76. J. Kadlec). Trenér: Svoboda.
Opava: Květoň - Kolínek, Cigánek (72. Neubert), Uvíra - Půda (30. Wirth) - Partyš, Barteska, Zapletal, Jelínek - Šultes, Halaška (80. Kiša). Trenér: Látal.
Baník Sokolov - Vysočina Jihlava 5:0 (3:0)
Branky: 2. Jirouš z pen., 5. Čada, 9. Podrazký, 70. Javorský, 73. Pilař. Rozhodčí: Paták - Zlámal, Lhoták. ŽK: Habai - Da Silva. Diváci: 1510.
Sokolov: Ilizi - Kaplan, Hrabáč, Knakal, Čupr - Podrazký (85. Hanzlík), Čada, Pilař, Vaněček (77. Habai) - Jirouš (69. Javorský), Duchnič. Trenér: Purkart.
Jihlava: Vojáček - Da Silva, Kadlec, Tlustý, Vepřek - Štohanzl, Urban (57. Lovětínský), Karlík, Vyskočil (21. Gába) - Faldyna (46. Simr), Vydra. Trenér: Marko.

Reklama