Hlavní obsah

Mostecký kouč Aňon začal vítězstvím

Novým trenérem fotbalistů Mostu je od minulého týdne Jorge Aňon, 48letý Jihoameričan. Tři kola před koncem druholigové sezóny měl debut na lavičce severočeského mužstva v zápase, v němž jeho svěřenci získali tři body. "Po získání míče nabádáme hráče, aby předváděli kombinační fotbal bez nakopávaných míčů. Nejsem příznivcem defenzivního stylu," přiznal Aňon.

Článek

S jakými pocity jste přijal post trenéra ve druhé lize?

V mosteckém klubu jsem byl na stáži u mládeže čtyři měsíce a jsem potěšen, že tady mohu být i nadále. Po působení v rodné Uruguayi, USA, Kolumbii a Indonésii je to moje první angažmá v Evropě, kterého si moc vážím.

A hned jste zažil vítěznou premiéru proti HFK Olomouc (2:1)...

Zápas s předposledním celkem tabulky byl těžký, protože i mostecký tým se nacházel po změně trenéra v nelehké pozici. Snažili jsme se hrát úspěšný fotbal po zemi. Bylo to dobré utkání.

Co vám duel naznačil?

Především fakt, že moje mužstvo má morální sílu. Vždyť otočilo nepříznivý stav z 0:1 na 2:1 během čtyř minut, což jsem nečekal.

Jak se vám spolupracuje s asistentem Stanislavem Hofmannem?

Jsem rád, že je se mnou u mužstva. Každý z nás má různé ideje o způsobu hry. Chceme kombinovat přednosti obou systémů. Vyžadujeme maximální koncentraci na zápas od chvíle, kdy rozhodčí pískne. Po získání míče nabádáme hráče, aby předváděli kombinační fotbal bez nakopávaných míčů. Nejsem příznivcem defenzivního stylu.

Nebyl jste zklamán nízkou návštěvou něco málo přes tisíc diváků?

Ani ne. Atmosféra nebyla nejlepší, ale je to dáno tím, že Mostu se dosavadní průběh jara příliš nevydařil. A tak ani diváci nechodí ve velkém počtu.

V předposledním kole hostíte v neděli druhou Čáslav, která si může zajistit postup do první ligy...

Soustředím se na vlastní mužstvo. Ale plány na zápas budou stejné jako proti jakémukoliv soupeři. Tedy budeme chtít vyhrát.

Jak se dorozumíváte s hráči?

V mužstvu je hodně kluků, kteří mluví anglicky.

Reklama

Související témata: